Smrt igralca Gašperja Tiča je povezala kolektiv

Smrt igralca Gašperja Tiča je povezala kolektiv (foto: MGL - Zaklop, Mare Vavpotič, Aljoša Rebolj) MGL - Zaklop, Mare Vavpotič, Aljoša Rebolj
Vir: Nova
25. 6. 2018

18. junija pred letom dni, je kot strela z jasnega širšo slovensko javnost globoko šokirala vest, da je v Ljubljani prišlo do tragične smrti enega najbolj priljubljenih slovenskih igralcev Gašperja Tiča.

Po letu dni, ki za Gašperjevo matično gledališče, Mestno gledališče ljubljansko, ni bilo lahko, smo se obrnili na njihovo Simono Belle, vodjo službe za odnose z javnostjo, da nam pove, kako so dobili idejo, da se letos na dan smrti igralca spomnijo nanj s prav posebno dobrodelno noto. "Lani, ko nas je pretresla ta žalostna novica, je direktorica zbrala igralski ansambel, dramaturginje in ostale zaposlene.

Gašper Tič: Smrt igralca je  povezala kolektiv

Globoko žalostni smo že takrat ugotovili, da ta dan nikoli več ne bo običajen dan. Zavezali smo se, da bo ta dan nekaj posebnega, v vsakem primeru pa bo to ostal dan, ko bodo predstave ter dogodki njemu v spomin. Glede na njegovo zadnje avtorsko delo, muzikal Trač, v katerem je sodeloval kot avtor in režiser, je bilo jasno, da bomo Gašperju v spomin na ta dan odigrali Trač. Po predstavi pa se bomo vsi zaposleni in gosti družili, kot je on vselej počel. Za nas bo ta dan tudi neformalen zaključek sezone, čeprav imamo v tistem tednu še nekaj predstav, vaj za nove premiere naslednje sezone in gostovanje v Zagrebu," razkrije Simona, ki ne skriva, da je izguba igralca pred letom dni ob izteku sezone poskrbela za kar nekaj sprememb na odru.

Gašper Tič: Smrt igralca je  povezala kolektiv

"Seveda nam Gašper še vedno manjka kot eden ključnih nosilcev repertoarja, pogrešamo ga kot kolega in prijatelja. Smo pa morda prav zaradi te izgube postali še bolj povezan in homogen kolektiv. Kljub odsotnosti dragocenega sodelavca in kolega smo sezono spravili pod streho. Vedno ga bomo pogrešali, in če sem iskrena, smo morda pa prav zato še bolj strnili vrste."

Po tragični smrti igralca je gledališki ansambel MGL v svoje igralske vrste vzel njegovo nekdanjo ženo Natašo Tič Ralijan. Zanimalo nas je, kako se je ujela z ansamblom ter v katerih predstavah jo bo mogoče videti. "Nataša se je odlično ujela z ansamblom, lepo so jo sprejeli in tudi ona nas. Pred dobrim mesecem dni je imela premiero Orlanda, kjer je bila imenitna. V naslednji sezoni jo bomo lahko videli v dveh premiernih uprizoritvah, za eno vaje že potekajo, in sicer za predstavo Mercadet v režiji Janeza Pipana, katere premiera bo septembra 2018 na velikem odru," še razkrije Simona. 

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: MGL - Zaklop, Mare Vavpotič, Aljoša Rebolj

Priporočamo