Smučarski skakalec Anže Lanišek zamudil rojstvo sina!

Smučarski skakalec Anže Lanišek zamudil rojstvo sina! (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
12. 4. 2018

Med slovenskimi orli, ki so sezono sklenili v Planici, je bil tudi Anže Lanišek. Zgovoren 21-letnik sicer z rezultati v letošnji sezoni ni najbolj zadovoljen, kljub temu pa se je njegovo leto začelo pravljično. Konec januarja je namreč postal očka, in ker mu zaradi tekme v japonskem Saporu ni uspelo pospremiti prvorojenca na svet, je komaj čakal, da se vrne in popestuje malčka.

Slovenski orel ne skriva nezadovoljstva s sezono, ki se je sklenila v Planici, kljub temu pa je prepričan, da mu bo prav to motivacija v naslednji.

"Kadar imam najslabšo sezono, začnem naslednjo precej bolje. To bo zame še večja motivacija," je prepričan Anže, ki verjame, da je treba prebroditi to obdobje in si postaviti nove cilje za prihajajoče mesece. Najbolj ga motivirajo dobri skoki, to, da v skokih uživa. Kot je povedal, so bili na treningih rezultati že vidni, na tekmah svetovnega pokala je zgodba drugačna. "Takrat kar malo zmrznem," potoži skakalec, prepričan, da bo to naslednjo sezono spremenil.

Najbolj ga po njegovih besedah ubije želja po čim boljšem rezultatu, na svoja pleča pa si je v tej zimi naložil povsem preveliko breme. Zato pa ga po nezadovoljstvu na skakalnici doma pričaka čista sreča. Januarja je namreč postal očka. "Čim manj poskušam mešati skoke in svoje družinsko življenje," pojasni Anže, ki ne verjame, da se je z očetovsko vlogo njegov odnos do športa spremenil: "Tudi zdaj včasih hodim po tankem robu, pri skokih moraš včasih tvegati, iti čez sebe. Čisto malo, da vidiš, kje so meje. Mislim, da velike razlike ni, vsaj za zdaj, morda bo prihodnje leto, ko bo sin večji, kako drugače."

Prihajajoči mesec, ko si skakalci po naporni sezoni lahko vsaj malo oddahnejo, bo izkoristil za družino, najbližje, za katere je imel med sezono bolj malo časa. "Težko je, saj smo kar veliko odsotni. Nisem bil niti pri porodu. Bili smo namreč na Japonskem. Pot od tam je bila najdaljša v življenju. Komaj sem čakal, da pridem domov. V Lillehammerju sem dom in svoje najbližje zelo pogrešal, sicer pa poskusim vse to čim bolj odmisliti," pove slovenski orel, ki se tako po koncu sezone ne bo mogel odpraviti predaleč. Pot z letalom bi bila namreč preveč naporna za novorojenčka, zato se bo družinica podala predvsem na krajše izlete. 

Foto: Goran Antley