Ne dvomimo, zagotovo so tudi taki krofi, ki niso ocvrti, nadvse okusni in slastni - no, videti so že tako, dobrote, iz katerih so narejeni, pa le redko koga pustijo ravnodušnega!
Kot je že večkrat pokazala (in dokazala), se Nastja Kramer Pesek odlično znajde tudi v kuhinji - nadvse rada ustvarja nove jedi in preizkuša malce drugačne recepture za tradicionalne jedi, ki so prilagojene sodobnemu načinu življenja.
Pust je za številne lepo in veselo obdobje, tudi zaradi slastnih krofov, ki si jih pri nas takrat nadvse radi privoščimo. Ker pa so ocvirti, se najdejo tudi taki, ki se jim prav zaradi tega izognejo.
Krofi, narejeni po Nastjinem receptu bodo v teh primerih prišli še kako prav, saj niso ocvrti. Že pred časom je pokazala, kako preprosta je njihova priprava in s svojimi sledilci delila tudi recept za to okusno dobroto.
Ob posnetku priprave krofov je zapisala sestavine za 6 kosov:
- 125 g bele pirine moke
- 75 g kokosovega sladkorja
- žličko pecilnega praška
- ščep soli
- 75 ml mleka
- 50 g stopljenega kokosovega olja
- 1 jajce
Za preliv: 50 ml temne čokolade s stevijo in kokosov čips
Priprava: Najprej zmešamo suhe sestavine. Nato jim dodamo mokre in mešamo do gladkega. Maso prelijemo v pekač za donutse in jih pečemo 15 minut pri 180 °C. Pečene krofe pomočimo v stopljeno temno čokolado in posujemo s kokosovim čipsom.
View this post on Instagram
Preberite še:
- Mojca Mavec zdaj odkrito povedala, zakaj kar čez noč ne dela več na nacionalni televiziji in tukaj je pravi razlog
- Princ Harry prišel na obisk k očetu, zgodilo pa se je tole in mnogi so ostali razočarani
- Bojan Križaj zdaj o Slavku Avseniku povedal svojo resnico in tega mnogi niso vedeli
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču