Krofi malce drugače: Snaha Rosvite Pesek razkrila svoj fantastičen recept za manj mastne krofe, ob katerih se cedijo sline!

13. 2. 2024
Deli
Krofi malce drugače: Snaha Rosvite Pesek razkrila svoj fantastičen recept za manj mastne krofe, ob katerih se cedijo sline! (foto: Arhiv)
Arhiv

Ne dvomimo, zagotovo so tudi taki krofi, ki niso ocvrti, nadvse okusni in slastni - no, videti so že tako, dobrote, iz katerih so narejeni, pa le redko koga pustijo ravnodušnega!

Kot je že večkrat pokazala (in dokazala), se Nastja Kramer Pesek odlično znajde tudi v kuhinji - nadvse rada ustvarja nove jedi in preizkuša malce drugačne recepture za tradicionalne jedi, ki so prilagojene sodobnemu načinu življenja.

Pust je za številne lepo in veselo obdobje, tudi zaradi slastnih krofov, ki si jih pri nas takrat nadvse radi privoščimo. Ker pa so ocvirti, se najdejo tudi taki, ki se jim prav zaradi tega izognejo.

Krofi, narejeni po Nastjinem receptu bodo v teh primerih prišli še kako prav, saj niso ocvrti. Že pred časom je pokazala, kako preprosta je njihova priprava in s svojimi sledilci delila tudi recept za to okusno dobroto.

Ob posnetku priprave krofov je zapisala sestavine za 6 kosov:

  •  125 g bele pirine moke
  • 75 g kokosovega sladkorja
  • žličko pecilnega praška
  • ščep soli
  • 75 ml mleka
  • 50 g stopljenega kokosovega olja
  • 1 jajce

Za preliv:  50 ml temne čokolade s stevijo in kokosov čips

Priprava: Najprej zmešamo suhe sestavine. Nato jim dodamo mokre in mešamo do gladkega. Maso prelijemo v pekač za donutse in jih pečemo 15 minut pri 180 °C.  Pečene krofe pomočimo v stopljeno temno čokolado in posujemo s kokosovim čipsom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Malinca | Nastja Kramer Pesek (@malincanastja)

Preberite še:

Novo na Metroplay: Kristijan Crnica - Kikifly o glasbenem ustvarjanju, izzivih in prav posebni tetovaži