Snemanje Reke ljubezni se je končalo

Od požara do ene najbolj 
romantičnih zgodb serije 
Reka ljubezni. Bo njuna 
ljubezen premagala vse 
ovire? Se bosta naša glavna 
junaka še lahko povezala? (foto: Ksaver Sinkar) Ksaver Sinkar
Vir: Nova
25. 5. 2019

Snemanje priljubljene serije Reka ljubezni se je pred dnevi končalo.

 Ujeli smo nekaj zanimivih utrinkov na snemanju nanizanke, ki bo gledalce sicer razveseljevala še vse tja do prvih poletnih dni. Medtem ko spremljamo napeto ljubezensko dramo, ki je na serijo vnesla nove zaplete, in se sprašujemo, kaj čaka naša glavna lika, smo pokukali v zakulisje dogajanja snemanja serije, kako nastajajo akcijski prizori, kako potekajo snemanja, kako se naši liki srečujejo z novimi izzivi in kateri so bili zanje najtežji prizori? Kakšen bo razplet serije, že vsi nestrpno pričakujemo, nanj pa bo potrebno še malce počakati. Drame, ljubezni in lepih trenutkov pa zagotovo ne bo manjkalo. Se še spomnite, kako se je zgodba začela?

Igralka Lara Komar nam je zaupala: “A se še spomnite požara, ko je Irena v gorečem gozdu zagledala Roka? In se je zgodila ljubezen na prvi pogled? In ko je zgorela Janezova hiša in je Irena stala nemočna pri rešilcu, ko so nosili nezavestnega Roka? Ogenj, strast in ljubezen. Ogromno je bilo takih močnih trenutkov, rojstvo Emila je gotovo eden izmed teh. S pravo babico, ki je nastopala v prizoru, kjer sem jaz pod haljo skrivala lutko. In nepozaben je skok v vodo iz špice, v ledeno mrzlo reko, ki se zdaj počasi izteka. Ta reka bo pa za vedno tekla v nas, ki smo živeli v tej zgodbi, ki smo z liki korakali iz prizora v prizor, se smejali, jokali, kregali, sovražili, ljubili in se v vsakem primeru imeli lepo!”

Igralec Tadej Pišek pa se spominja: “V Reki smo imeli kar nekaj akcijskih prizorov, ki smo se jih lotili zelo premišljeno. Rok se je kar nekajkrat stepel, v prvi sezoni z Bojanom Medvedom, potem z Markom, bil je zaprt, ugrabljen, ob predaji Helene so ga davili Lekičevi plačanci. Takih prizorov sem načeloma vajen že iz gledališča, morajo biti narejeni zelo počasi in previdno, sicer lahko hitro pride do poškodbe. Kot igralec pa v njih zelo uživam, so poseben izziv. Ampak kljub vsem tem prizorom nasilja je bilo najtežje snemati prizore Blaževe smrti in pogreba. Tam morajo biti emocije naravne, solze prave, v takih prizorih ni prostora za pretvarjanje. Snemanje teh prizorov je igralsko in ostalo ekipo dodobra izčrpalo.”

Besedilo: Maja Muhič // Fotografije: Ksaver Šinkar