Snežana Vukmirović ob slovesu z atletskih stez: Ne obžalujem ničesar!

Snežana Vukmirović ob slovesu z atletskih stez: Ne obžalujem ničesar! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
14. 3. 2018

Primorka, ki se ponaša s številnimi odmevnimi rezultati pri nas in v tujini ter pred leti zasluženo osvojenim nazivom atletinje leta, ne skriva, da je bila odločitev težka, a da ima že polno novih športnih izzivov, ki jih želi v prihodnosti doseči stran od atletskih stez.

 "Odločitev ni bila lahka, saj sem o njej premlevala lep čas. Glavni razlog mojega odhoda niso bila leta. (smeh) Veliko je bilo poškodb, ki so mi preprečevale nadaljevanje atletske kariere, oziroma vizija, ki sem si jo zastavila, je obstala in korakov naprej ni bilo," pove ob našem klicu Snežana.

"Atletskih spominov je polno in bodo za vedno ostali nepozabni. Z atletiko se je pri naši družini začela prva ukvarjati moja sestra Radmila in večkrat sem jo spremljala na stadion. Bolj kot nad tekom sem se navdušila nad sprinterskimi in skakalnimi disciplinami, ki sem jih vzljubila skozi leta. Tako sem se začela profesionalno ukvarjati z atletiko. Kariera je bila bogata in polna odličnih rezultatov. V vsakem trenutku sem dala vse od sebe, zato nimam česa obžalovati. Sestavni del športa so odlični in manj vidni rezultati za vsakega športnika, saj je vizija vsakega tek na dolge proge, pri čemer so zelo pomembne priprave in vse drugo, da ostaneš med najboljšimi."

Ne obžalujem ničesar

Ne bom se zanemarila

Snežana ne skriva, da ji je svet atletike veliko dal. Vesela je, da gre njena hčerka Lara po njenih stopinjah, saj trenira v atletski šoli pri njeni sestri Radmili. "Ob delu v koprskem gradbenem podjetju spretno kujem izzive za naprej. Tudi s svojo zlato sestro Radmilo. Rada bi delala na področju osebnega trenerstva, tako da veliko časa posvečam tudi izobraževanju v tej smeri. Je, pa res, da se ne bom zanemarila, saj redno treniram v fitnesu in si življenja ne predstavljam brez dnevnega odmerka prave športne telesne aktivnosti," doda ena najlepših slovenskih športnic.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Alpe, osebni arhiv

Priporočamo