So na delu dvojna merila Big Brotherjevih stanovalcev?

So na delu dvojna merila Big Brotherjevih stanovalcev? (foto: Pop TV, Vojo,) Pop TV, Vojo,
Vir: Govori.se
5. 4. 2015

Da se strasti v Big Brotherju praviloma razvnemajo premosorazmerno s popito količino alkohola, ki ga na dvojni rojstnodnevni žurki s pravo torto in tekilo pred dnevi ponovni ni manjkalo, verjetno ni potrebno posebno poudarjati.

In strasti tokrat zares ni manjkalo. V bazenu so se nadvse opiti poljubljali kot za stavo. Najprej Pia in Žiga, pa Žiga in Ana, pa Pia in Ana, pa Ana in Tibor ... in potem je Tibor večji del preostanek te razuzdane zabave bežal, celo jokal, a se spet približeval, pa spet bežal, a nazadnje vseeno zaspal obrnjen prav k Ani, ki jo je naslednji dan družno pomagal vpeti v sramotilni steber.

K ekscesom v bazenu in kasneje med rjuhami je gotovo zares pripomogla tudi izolacija in odrezanost od pomembnih bližnjih, omembe vredni pa so seveda tudi vsakodnevni pritiski bivanja v šovu in, v danem primeru zagotovo, spontane provokacije sotekmovalcev (verjetno ste tudi vi dobro slišali tiste 'Saj si ne upaš?', pri čemer je bil najglasnejši prav Žiga, sledili pa so mu nič manj glasno tudi ostali prisotni). Pa vendar, ali vse naštete 'olajševalne okoliščine' zares veljajo le za moške udeležence 'razvrata', ne pa tudi za ženske?

Zanimivo je namreč to, da so se naslednji dan z obsodbami obnašanja opitih deklet naglasneje oglašali ravno tisti, ki so dotične situacije izzvali s svojimi provokacijami, pa tudi z vedenjem iz prejšnjih dni. Še več. Nekateri od njih so v vsem skupaj tudi enako vneto sodelovali, ustavili pa so se šele, ko so stvari že ušle nadzoru, pri čemer so kot manj opiti v dani situaciji pač še zmogli vzpostaviti (zanje bolj 'zdravo') distanco.

In tako, kot so se tekmovalci, še posebno moški del njih, a so polena na ogenj pridno metale tudi nekatere ženske stanovalke, razgreli pri opravljanju in obsojanju poljubljanja, objemanja in mečkanja v bazenu ter pod rjuhami minulega večera, tako so naravnost eksplodirali forumi in družabna omrežja. A če so si tekmovalci Big Brotherja bolj kot ne enotni, da gre na 'tapeti', kot se ljudsko rado reče, imeti predvsem razuzdane akcije pijane Ane in Pie, pa je javnost na forumih spletnih strani in družabnih omrežij bolj kot ne razklana.

Še posebno tisti, ki dogajanje v hiši spremljajo neprestano, vedo povedati, da stvari še zdaleč niso bile tako enoznačne. Številnim gredo še kako v nos dvolična merila, ki jih imajo stanovalci, po katerih se 'krivdo' za 'pretirano sproščenost' (berite: razuzdanost) v polnosti vali zgolj na pleča žensk, ki bi bojda morale biti bolj krepostne, medtem ko se od moških to bojda ne pričakuje v enaki meri. Še več. Prav takšne skušnjave naj bi bile 'za moške v izolaciji prave Kristusove muke', je Tiborju med drugim naslednji dan potuho pridno dajala celo Darja.

Lepi, a še kako frfotavi Tibor je to shizofreno situacijo seveda s pridom (in preračunljivo) izkoristil za igranje žrtve (ker da se je 'napadom' lepe Ane na koncu z veliko 'jeklene volje' bojda le uspel upreti, pa čeprav posnetki zgovorno kažejo, da se ji v resnici ni zares kaj dosti upiral), na ta račun pa zdaj že dva dni pridno nabira pike pri stanovalcih (verjetno pa upa, da tudi pri gledalcih).

A vsi gledalci niso tega mnenja. In teh je ta trenutek še več, kot jih je že bilo po razvpitem, a zgolj domnevnem 'seksu' Ksenije in Marka, ker ...

Ker je na srečo videti, da bo sostanovalce nova naloga Big Brotherja, ki med drugim vključuje zares veliko gibanja na tekalni stezi, pa tudi izziv, da morajo pojesti zares velike količine kremšnit 'z Bleda', dovolj zaposlila, da se strasti malce umirijo in prioritete na novo postavijo, upamo, da stanovalci počasi zjahajo vsak svojega 'visokega konja' in pustijo puncam zadihati. Do konca Big Brotherja je namreč še daleč, že jutri pa bo na Big Brotherjevi 'tapeti' že nekdo drug in morda bo to prav kdo izmed njih.