Soba 210: novo priznanje za Niko Kljun

Na socialnih omrežjih je Nika <br />prava svetovna influencerka in idol <br />mladih po vsem svetu, plesni video <br />posnetki na njenem YouTubu <br />pogosto presežejo dvajset <br />milijonov ogledov. (foto: Danilo Kesic) Danilo Kesic
Vir: Nova
11. 6. 2019

Trenutno brez dvoma najslavnejša slovenska plesalka Nika Kljun, ki žanje številne uspe na drugi strani Atlantika, je zabeležila novo priznanje. 

V hotelu Šport na Otočcu je namreč svetlolaska dobila svojo sobo. Njena slika v naravni velikosti je upodobljena na steni nad posteljo, in kot pravijo v Termah Krka, kamor prvi športno obarvan hotel v tem delu Evrope spada, je med obiskovalci zanimanje za bivanje v Nikini sobi zelo veliko. Po drugi strani je tudi Nika vesela, da je lahko del zanimive športne zgodbe na Otočcu. Čeprav je njen urnik natrpan z obveznostmi, pa si je vzela čas, da se je o opremi sobe prepričala tudi na lastne oči. Plesalka je namreč zmagovalka nagradne igre, ki so jo v Termah Krka priredili že konec minulega leta.

Sledilcem so ponudili 14 športnikov: Luko Dončića, Gorana Dragića, Ano Drev, Vesno Fabjan, Tima Gajserja, Niko Kljun, Anžeta Kopitarja, Žana Koširja, Jana Oblaka, Petra Prevca, Primoža Rogliča, Ilko Štuhec, Tino Trstenjak in Urško Žolnir. Izid igre je bil vse do zadnjega nepredvidljiv. Najvišje na lestvici so se izmenjavali Nika Kljun, Luka Dončič in Primož Roglič. Po napetem glasovanju je na koncu s 40,71 odstotka glasov zmagala prav Nika, ki so ji v hotelu Šport posvetili sobo številka 210.Nika je bila nad izidom glasovanja v tako močni konkurenci presenečena, a hkrati zelo počaščena: “Vesela sem, da so sledilci prepoznali in nagradili mojo ljubezen in strastno predanost plesu, čeprav že skoraj desetletje ustvarjam pretežno v tujini,” je povedala na uradnem odprtju svoje sobe. Na Otočec je za tri dni prišla naravnost iz Amerike, na priložnostnem obisku dolenjskega bisera pa sta jo spremljala tudi ponosna starša. “Soba 210, Nikina soba, je velik poklon mojemu delu. Prav ’kul’ je imeti svojo sobo, še zlasti v hotelu, kjer so res z vsem srcem predani strastem in športu in zagovarjajo aktivno, zdravo življenje, polno iskric v očeh,” je še dodala Nika, slovenska ambasadorka plesa.

Z izborom so zadovoljni tudi odgovorni v Termah Krka, ki so ob odprtju Nikine sobe v hotelu Šport ponosno povedali: “Veseli smo, da je ravno ona prepričala glasovalce, saj je kljub nespornemu svetovnemu slovesu pozitivna in čudovita oseba. Ponosni smo, da je del naše zgodbe na Otočcu, saj je zelo predana strastem, kar je tudi slogan našega hotela. Zelo pomembno se nam zdi, da v življenju vsakdo neguje svoje strasti, ljudi, ki to počnejo, pa pri nas visoko cenimo. Športniki so odličen primer strastnih zagrizencev, ki jih trdna volja in predano delo pripeljeta do odličnih rezultatov. Najmanj, kar smo lahko naredili, je, da smo enemu od njih poklonili sobo. Nika nam je pomagala spisati začetek nove zgodbe, v prihodnje pa jo bomo nadaljevali še z drugimi navdihujočimi slovenskimi športnimi imeni.” 

V družbi zvezd

Nika je sodelovala že s številnimi zvenečimi imeni: Paulo Abdul, Britney Spears, Willom Smithom, Nickyjem Jamom, Beyonce, Jennifer Lopez, Justinom Bieberjem in številnimi drugimi. Svoje plesno znanje pa je pokazala tudi v nekaj najbolj zvenečih oddajah. “V živo sem nastopala tudi v odmevnih šovih America`s got talent, v ameriški različici šova Zvezde plešejo, v The Voice in X Factor, pa tudi v MTV Music Awards, American Music Awards, Billboard Music Awards in številnih drugih,” pove Nika.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Danilo Kešič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri