Gašper Rifelj in Jana Šušteršič: Sodelovanje jima je bilo usojeno

Jana Šušteršič in Gašper Rifelj sta združila glasbene moči. (foto: Foto: Rifelj) Foto: Rifelj
Vir: Story
25. 7. 2020

Priljubljeni glasbenik Gašper Rifelj in nekdanja zmagovalka šova Slovenija ima talent, slovensko-srbska pevka Jana Šušteršič, sta združila moči in te dni predstavljata duet z naslovom Moje dobro in slabo, za pesem pa sta posnela tudi čudovit videospot.

Glasbenik Gašper Rifelj, ki je na začetku maja dobil sina Brina, priznava, da Jane pred sodelovanjem ni osebno poznal, pravi pa, da sta se začutila takoj, ko so zaigrali prvi akordi.

“Osebno se nisva poznala, Jano sem poznal samo prek medijev in seveda kot zmagovalko talentov. Nermin Puškar, s katerim sodelujem, je njen dobri prijatelj in naju je povezal, tako da smo se čisto nič obvezno dobili v studiu in zgodila se je tista magija, ki jo glasbeniki čakamo, zgodi pa se ob res posebnih trenutkih. Ko smo pesem ustvarjali in so zazveneli prvi akordi te skladbe in se spisali prvi verzi, sem čutil mravljince, tega do zdaj, priznam, tako močno pri svojih skladbah še nisem začutil. Pesem mi zares ogromno pomeni, je nekako moj novi začetek, moja nova, sveža pot z novo ekipo in je tudi napoved mojega prvega albuma. Želel sem si, da bi oseba, ki bo z mano zapela, prav tako močno čutila to pesem. Ko sva z Jano prvič zapela v studiu, sem po prvih sekundah vedel in čutil, da je to to,” je priznal Gašper, simpatična Jana pa dodala: “Pesem, njeno sporočilo in vsi dobri ljudje, vključeni v njeno nastajanje, so bili razlogi, da sem sprejela povabilo k sodelovanju. Z Gašperjem sva si veliko bolj podobna, kot sem si mislila, da bova, saj prihajava iz dokaj različnih svetov. Oba sva zelo čustvena, natančna, vidi se, da sva oba devici po horoskopu, in zaljubljena v muziko. Dobro ve, kaj želi, zelo je organiziran, predan in trdo dela. Prelep glas ima in oba sva dojela, da je to to, in sicer že po prvih odpetih taktih.”

snemanje

Pri spotu pomagal Franko Bajc

Njun glasbeni duet Moje dobro in slabo je iskrena, čutna in močna pop balada. Govori o tem, da ne glede na to, kaj v življenju imamo, vsi si na koncu želimo samo to, da smo sprejeti, da je ob nas človek, ki sprejema tako naše dobro kot tudi tisto, kar je morda slabo. Naše napake, ki so del nas. S tem imamo nekoga, ki je z nami v lepih trenutkih in tudi takrat, ko morda pademo in ni vse čisto tako, kot si želimo, razložita Gašper in Jana, ki sta videospot za pesem posnela v prečudoviti Vipavski dolini.

“Ker je narava zdaj že odeta v čudovite barve, smo se z ekipo odločili, da snemanje prestavimo v naravo, pa tudi nekako sem čutil, da želim s spotom pričarati to svobodo, odprtost, optimističnost, kar vsekakor potrebujemo po teh časih, ki smo jih preživeli v karanteni. Z odlično ekipo Novisuals production, z Igorjem Pečolerjem na čelu, smo šli v čudovito Vipavsko dolino in tam posneli kadre za skladbo. Na pomoč nam je priskočil tudi Franko Bajc, zmagovalec Kmetije in tekmovalec tretje sezone šova Zvezde plešejo, ki je res ogromno pomagal pri snemanju spota, predvsem pri logističnih stvareh. Režijsko sem si zamislil, da bi rad imel lepe prizore iz narave, lepe razglede in konja. Poklical sem Franka, ki mi je takoj priskočil na pomoč. Živi namreč v čudoviti Vipavski dolini, kjer imajo z družino konje. Ko sem prišel do njega na ogled lokacije, sem vedel, da je to tisto, kar sem iskal. Zares bi se rad zahvalil tako Franku kot njegovi družini, ker so nas tako lepo sprejeli in nam bili v veliko pomoč pri snemanju,” je še povedal Gašper Rifelj, ki dodaja, da je skladba Moje dobro in slabo poklon vsem parom, ki kljub oviram, ki jih morda kdaj prinese skupno življenje, vztrajajo in ponosno prenašajo vse rane in poraze.

jana Šušteršič in Gašper Rifelj

Ljubezen do konjev

Gašper je znan, da je že od malih nog obkrožen s konji, saj jih imajo na domačem posestvu v Novem mestu. “V konje sem zaljubljen že od malih nog. Preprosto sem navdušen in očaran nad njihovo lepoto, mogočnostjo in nečim, kar imajo v sebi. Res so izjemne živali, in kadar sem v njihovi družbi, doma ali kje drugje, me zelo pomirjajo. Zato sem jih tudi želel imeti v videospotu.” Popolnoma nasprotno pa je do konj čutila Jana. “Obožujem živali, a žal sem zelo mlada razvila strah pred konji, ko so me poskušali kot punčko posaditi na enega od njih. Nisem imela slabe izkušnje, samo spomnim se, kako je ob meni deloval kot ogromna, močna in tudi malo zastrašujoča žival. Od takrat si nisem več upala jahati. Gašperjeva in Frankova ljubezen in umirjenost do konjev sta mi dali pogum, da premagam svoj strah. In bila je res čudovita izkušnja! Ni rečeno, da ne bom poskusila še kdaj ...” je v smehu zaključila nadarjena pevka.

Napisala: Sandra Bratuša // Foto: Anita Rifelj

Nova Story že v prodaji

Story