Sopranos: Nova skupina Frenka Nove

Vir: Lea
6. 8. 2009

Sopranos je po imenu sicer nova skupina, a jo sestavljajo glasbeniki iz različnih glasbenih skupin in z dolgoletnimi odrskimi izkušnjami. Idejna očeta sta Frenk Nova in Aleš Zibelnik, ki glasbene odre skupaj brusita že kar nekaj let, napisala in sproducirala pa sta tudi glasbo za številne slovenske izvajalce, če ne skoraj za večino pop-rok scene.

Trije glasbeni mačkoni, Frenk Nova, Aleš Zibelnik in Dejan Tabor, so se z Alenko Huskič in Vesno Kociper povezali že pred več kot pol leta. Alenka je bila pred leti članica neverjetno priljubljene in uspešne skupine BePop, Vesna pa je bila solistka, ki je nastopala pod okriljem Frenka Nove in ima odlične vokalne sposobnosti.

Na Menorci in v Avstriji

Najprej so se člani skupine Sopranos zbrali predvsem zaradi številnih nastopov na glasbenih odrih tako doma kot tudi v tujini, na zasebnih zabavah, porokah, maturantskih plesih in v diskotekah. Še predobro vedo, kaj pomeni stati na odru pet ur in več in ves čas zabavati publiko. Skupaj so namreč kar tri poletne mesece vsak dan nastopali na španski Menorci, pozimi pa na avstrijskem smučišču.

Frenk pravi: “Malo je namreč bendov, ki imajo tako širok repertoar svetovnih dance in rokovskih uspešnic. Mi to obvladamo, zato smo bili tudi tako zasedeni.” Zabavljaški bend pa se je odločil, da je čas, da začne ustvarjati tudi lastno glasbo. Frenk je napisal pesem Song za vse ljudi. V poskočni pesmi, ki kar kliče po poletju in vročih zabavah, se v energičnem pop-rok okolju pevsko soočita Alenka in Frenk.

Izvor imena

In kako je nastalo ime skupine? Frenk pojasni dvoličnost njihovega imena: “Najbrž vsak najprej res pomisli na zdaj že kultno serijo Sopranovi. Sem velik oboževalec te nadaljevanke in všeč mi je ta skrivnostnost okoli njih. Po drugi strani pa je sopran tudi višji ženski vokal in tudi zato takšno ime. Sicer pa smo pop-rok bend in igramo moderen rok.”