Soprog Marte Kos jo je zasnubil na povsem švicarski, pragmatičen način, poglejte si, na kaj je najprej pomislil

Soprog Marte Kos jo je zasnubil na povsem švicarski, pragmatičen način, poglejte si, na kaj je najprej pomislil (foto: Bobo) Bobo
23. 6. 2022

Nekdanja veleposlanica in podjetnica je po ločitvi drugič našla srečo v ljubezni.

Marta Kos je pri 55 letih spoznala nekoga, ki ji je ponovno prižgal iskrico v očeh. Gre za Švicarja Henrija Getaza, s katerim sta zdaj že poročena. V intervjuju za revijo Jana pa je razkrila, kako jo je zasnubil njen srčni izbranec.

Urška Klakočar Zupančič odkrito o težkem zdravstvenem stanju sina, ki jo je zaznamovalo

Oba sta ljubitelja narave in hribov ter se rada podata na dolge pohode. Tako je bilo tudi na dan, ko je njen Henri sklenil, da jo bo zaprosil za roko - in to je naredil na način, ki za Švicarja ni nič kaj nenavaden (za nas pa morda malce bolj).

"Nekega dne sva šla v hribe. Hodila sva deset ur, na koncu, ko sva bila pošteno utrujena in nisva imela več ne hrane ne pijače, saj sva pošteno zašla, sva končno prišla do koče, kjer naj bi prenočevala.

Med večerjo na terasi mi je dejal, da je premišljeval, da bi se rad poročil z mano. Vendar bo to pomenilo tudi, da bo moral plačevati 40 odstotkov višje davke, saj morajo po zakonu poročeni Švicarji oddajati enotno davčno napoved, v kateri se seštejejo prihodki obeh zakoncev," je dejala Marta Kos.

Vir: revija Jana