Špela Ceglar: “Prvega ne pozabiš nikoli”

Zdaj ji družbo dela psiček Lar.
 (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
23. 3. 2016

Špela Ceglar je nasmejana svetlolaska, ki novim srečnežem sporoča prave številke v oddaji Eurojackpot. Poleg tega ima še svojo strast, ki jo uresničuje na spletnem portalu za naravno kozmetiko milnica.si.

Z njenim prvim psom Albertom sta bila prava prijatelja.
Mačka Rozi se dobro razume s psom Larom in kuščarjem Harryjem.

Tokrat v njeno hišo nismo pokukali zato, da bi skupaj pripravili milo ali kremo, nas je namreč zanimalo njeno živalsko kraljestvo, ki je, kot pravi Špela, v popolni harmoniji.

"Pred 15 leti, ko smo se preselili v hišo, se nam je uresničila velika želja – imeti psa. Imeli smo labradorca po imenu Albert, ki je bil resnično nekaj posebnega, vendar je pred dvema letoma v lepi pasji starosti žal preminil," nam je povedala Špela in dodala, da sta se sicer Albertu hitro pridružili še dve mački.

"Albert je bil kuža, ki je imel rad vse, v vasi so ga poznali kot prijaznega potepuha, ki je vsake toliko kakšni sosedi s sušila izmaknil odejo," nam je z nasmehom na obrazu povedala Špela in dodala, da so se po tem, ko je bil Albert v zrelih letih, odločili za nakup pasme howavart, ki zdaj pridno čuva hišo in nalaja vsakega, ki pride mimo. "Lar je super pes, a značajsko povsem drugačen od Alberta. Rad ima družbo, tujcev pa ne preveč," nam je povedala Špela in dodala, da Laru zdaj družbo dela muca Rozi, ki je kot večina hišnih mačk prava kraljica. In čeprav je tudi Lar že v lepih pasjih letih, se družina Ceglar še ni odločila, ali bo kmalu dobil kakšno novo pasjo družbo ali ne. Ima pa poleg muce Rozi še prijatelja kuščarja Harryja, ki najbolj uživa v svojem vročem terariju, ter akvarij rib. "Naše živalce se vse med seboj dobro razumejo. Očitno vedo, da jim drugega ne preostane, saj vendarle živijo pod isto streho," nam je povedala Špela in razkrila, da si bo v prihodnjih letih omislila manjšo kmetijo, na kateri bo dom brez dvoma dobila tudi kakšna pritlikava koza.

P.S.

IŠČEVA DOM

Mali gusarček Miki je zelo igriv, zelo prijazen, crkljiv mucek, ki rad deli poljubčke. Posvojite ga lahko tudi v paru s sestrico Tino, s katero se odlično razumeta. Oddaja se pod pogoji Mačje hiše (www.macjahisa.si).Miki

Suzi je mlada, prijazna, radovedna, družabna in zelo igriva mucka. Na glavi ima narisan zelo lep srček. Zelo rada se crklja v naročju. Oddaja se pod pogoji Mačje hiše (www.macjahisa.si).

Suzi

Značke: Špela Ceglar

Priporočamo