Špela Grošelj: Denar ne igra odločilne vloge!

Špela Grošelj: Denar ne igra odločilne vloge! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
15. 2. 2016

Nekdanja članica vseslovensko priljubljene zasedbe Atomik Harmonik Špela Grošelj, ki je leta zelo dobro jadrala po samostojni glasbeni poti, se je skozi čas na eni od slovenskih televizij preizkusila tudi v vlogi televizijske voditeljice.

Od skritih virov smo izvedeli, da je Špela v zadnjem času imela redno zaposlitev na TV Golica, ki pa jo je pred dnevi zapustila zaradi bogate ponudbe in honorarja, ki ji ga je ponudila televizija Planet TV, kjer bo v vlogi stalne komentatorke ob Jasni Kuljaj kramljala brez cenzure o dogajanju v novem resničnostnem šovu Bilo je nekoč. Špelo smo zaslišali in želeli iz prve roke izvedeti vse o odmevnem televizijskem prestopu, kjer seveda niso manjkala vprašanja o njeni glasbeni poti ter ljubezni in željah po novem voditeljskem izzivu.

"Pojavljajo se govorice, da sem se na Golici skregala. Ne, nisem se skregala. V zadnjih nekaj letih sem dobila kar nekaj ponudb za tako imenovani prestop na drugo televizijo. Če sem iskrena, se do zdaj nista poklopila ne čas in ne projekt. Očitno pa se je zdaj to zgodilo in je končno le nastopil čas za uresničitev novega izziva. Z vodilnimi na Golici sem se iskreno pogovorila in ker sem bila res odločena, da je to to, smo se razšli. Na Golici mi je bilo lepo. Kolektiv je dober, gledalci pa zelo iskreni in zvesti. Vendar se meni očitno vsakih šest let življenje obrne na glavo. Šest let sem bila pri Atomik Harmonik, šest let na Golici. Zdaj pa naslednjih šest let sam svoj gospodar ali kako? Moje življenje se res vrti okrog številke šest. No, tudi ljubezen, upam, da bom prej spoznala kot v šestih letih," nam razkrije Špela in nadaljuje: "Povem lahko, da pri meni denar nikoli ne igra odločilne vloge. Najprej se morajo zgoditi druge stvari. Pravi tim, oddaja, televizija in najpomembnejše, da se jaz v svoji koži dobro počutim. Ker samo zaradi dobrega denarja v življenju še ničesar nisem naredila. Zavedati se moramo, da v življenju ni več nič zagotovo ali večno. Edina konstanta je sprememba. Grem tja, kjer se bom, vsaj upam, dobro počutila in nekaj novega ustvarjala. Stagniranje ni nikoli dobro in to ni zame. V življenju je treba iti naprej. Vedno. Redna služba je za marsikoga cona udobja, ampak ne pozabimo, da tam nič ne raste."

Zanimalo nas je tudi, ali bo glasba v tem novem izzivu kaj trpela, pa je Špela brez premisleka odvrnila: "Nastopam, pojem in v tem obdobju snemam novo pesem. Na glasbenem področju je vse tako, kot mora biti – v bistvu vse po starem. Glasba je tudi edina stalnica v mojem življenju. Če dobro pomislim, samo glasbe ne zapuščam vsakih šest let!"

Špela in Faki - nova sodelavca?

  • Čeprav Špela Grošelj slovi po tem, da se zanjo ozrejo številni moški pogledi, prav tako pa je v preteklosti s svojim bujnim oprsjem večkrat pritegnila pozornost medijev, se je Faki, zmagovalec zadnje sezone Kmetije, na zabavi Planet TV z 31-letnico šele spoznal. Kot nam je povedal, pred tem dogodkom njene poti ni spremljal, prav tako pa ni poznal njenih glasbenih del. In ker smo simpatičnega Fakija na nekaterih fotografijah ujeli s sicer zgovorno Špelo, smo ga povprašali, ali so se ob prvem spoznanju med njima vnele kakšne iskrice, vendar je Faki simpatijo med njima zanikal. Kot pravi, je po prvih nekaj besedah, ki sta jih na zabavi utegnila spregovoriti, Špela prijetno dekle, da se pa med njima ne razvija nič romantičnega, saj pravi, da so njemu všeč popolnoma drugačna dekleta, ki naj bi imela še bolj vitko postavo, kot jo ima Špela. Po Fakijevem mnenju je svetlolaska bolj tip dekleta, za katerim bi se ozrl njegov dobri prijatelj Denis Toplak, zato še naprej ostaja upanje, da bosta Faki in Maruša, s katero sta se nedavno razšla, v prihodnosti morda še obudila svojo iskrico ljubezni.


ALOJZ PETROVČIČ, KAJA MILANIČ