Špela Grošelj, Irena Yebuah Tiran in Nina Ivanič skupaj na odru!

Zvezde nove šov komedije Vročica bodo gledalce zabavale s petjem, plesom in smehom. (foto: Foto: Hocevar_Grega_Ghphotoqraphy) Foto: Hocevar_Grega_Ghphotoqraphy
Vir: Story
21. 10. 2022

Že nekaj tednov ni več skrivnost, kaj imajo skupnega pevka Špela Grošelj, operna pevka Irena Yebuah Tiran in igralka Nina Ivanič.

Priljubljene estradnice namreč že vse od konca poletja pridno vadijo tekst, se učijo plesnih koreografij in ogrevajo glasilke za premiero nove komedije Vročica v Špas teatru. Z nasmejanimi damami smo poklepetali na eni od vaj v mengeškem gledališču.

Špas teater, najbolj popularno gledališče v Sloveniji, letos praznuje zavidljivih 25 let delovanja. In kaj je bolj primerno za začetek praznovanja kot nova, zabavna, glasbena in vroča komedija Vročica, za katero je špasna direktorica in producentka Urša Alič izbrala tri talentirane dame, vsako s svojega področja – pevko Špelo Grošelj, operno pevko Ireno Yebuah Tiran in igralko Nino Ivanič. Tri znane Slovenke so 14. oktobra premiero nastopile v komediji, ki je servirana kot radijska oddaja.

“Predstava bo vroča večerna radijska pogovorna oddaja, ki praznuje 10. obletnico in je na vrhuncu uspešnosti. Me tri bomo igrale energične voditeljice, ki bodo za to posebno priložnost izvedle 'veliki radijski pok' – jubilejno oddajo bomo praznovale ekskluzivno, z glasbenim šovom v živo,” so v en glas povedale Irena, Nina in Špela, ki smo jih obiskali na eni od vaj.

"Če boste mislili, da ste za trenutek prišli na prizorišče serije Seks v mestu … se ne boste veliko zmotili. Vročekrvne voditeljice pač rade govorijo o življenju, ljubezni, seksu, zakonu, odnosih, prijateljstvu, materinstvu, karieri, hrani, alkoholu in da, moških, kakršnokoli vlogo že igrajo v njihovem življenju. V navihani komediji se boste zabavali ob ženskih pogovorih, se smejali, uživali ob seksi glasbi legendarnih in aktualnih pop uspešnic, ki občinstvo vedno katapultirajo s sedežev, prepevali od začetka do konca in zaplesali z nami," so še navdušene povedale tri zvezde predstave.

Hitro so se ujele

Vse tri znane Slovenke že vrsto let sijejo na takšnem ali drugačnem odru, a vsaki od njih Vročica predstavlja svojevrsten izziv. “Res sem se veselila novega izziva, ker bom tokrat prvič nastopila tudi kot igralka, če seveda ne štejem muzikalov in oper. Na vajah sta ves čas prisotna dobra volja in smeh, smo pa seveda tudi zbrane, ko potrebujemo dodatno koncentracijo za kakšen del,” je povedala Irena Yebuah Tiran, Nina Ivanič pa dodala: “V Špasu sem delala že veliko predstav, in ko sem dobila povabilo in prebrala tekst, sem takoj potrdila sodelovanje. To bo super šov komedija, saj tudi zelo rada pojem in plešem. Očitno sem edina igralka v skupini, pa lahko rečem že zdaj, da sta obe suvereni in čisto domači na odru. Namesto glasbenega bo zdaj pač gledališki oder. Seveda sem kot igralka z njima podelila tudi kakšno igralsko modrost, onidve pa meni kakšno pevsko.”

Za pevko Špelo Grošelj pa bo to prvi gledališki izziv. “Zelo, zelo se veselim! Igrala nisem še nikoli prej, komedija pa bo poleg igre vsebovala še petje in ples, kar mi je absolutno pisano na kožo. Nove vloge se lotevam s strahospoštovanjem – to namreč ni moj teren in se sem se ga lotila z vso odgovornostjo. Strah pa bo verjetno tudi prisoten, ampak na dan premiere. Pa še to vem, da imam ob sebi Ireno in Nino, zato verjamem, da bo vse skupaj na koncu izpadlo odlično. Če bi morala kratko opisati vaje, bi lahko rekla smeh, smeh in smeh ter seveda petje in ples,” je povedala navdušena Špela.

Smeh, ples, petje in čista zabava

Irena, Nina in Špela so med vajami hitro postale eno, in to brez zadreg in z veliko smeha. “Vsaka je različna, ampak tako zanimiva. Takoj smo se odlično ujele, že na prvi vaji je zavladala dobra energija, in čeprav smo si karakterno precej različne, vse 'vajbamo' v enako smer – pozitivno,” so povedale glavne akterke predstave. “Zberite svoje ženske vrste, svoje žurersko pleme, pripeljite svoje najdražje, pridite, zraven zapojte, zaplešite in se do konca zabavajte,” so še povedale tri zvezde šov komedije Vročica, ki jih na odru vodi večkrat nagrajena hrvaška režiserka Nina Kleflin, podpisana pod Špasovi veliki uspešnici Menopavza in Seks nasveti od A do Ž.

“Vročica bo res prava eksplozija zabave. Udarna. Žgečkljiva, super zabavna in do konca sproščena,” je za nas povedala priljubljena režiserka, za glasbene aranžmaje v predstavi je poskrbel glasbenik in producent Rudolf Gas, plesne korake pa igralke pilijo pod vodstvom koreografinje Anje Robida.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Dejan Nikolič In Osebni Arhiv

Nova Story že v prodaji

Story