Špela Grošelj: “Najbolj me bolijo laži”

Špela Grošelj: “Najbolj me bolijo laži” (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
Vir: Story
4. 8. 2018

Špela Grošelj je ena od tistih, ki se prilagajajo trendom časa, čeprav prizna, da se rada umakne iz virtualnega sveta in živi daleč stran oči vseh, ki jo sledijo na družabnih profilih.

Story: Špela, poletje je tukaj, kako ga doživljate in kateri od letnih časov vam je najmanj pri srcu?

Poletje je moj najljubši letni čas. Sem ljubiteljica morja, džin tonika, sladoleda, sončenja na napihljivi blazini in vseh športov, ki jih lahko izvajamo poleti v naravi. Najmanj pri srcu mi je zima, ker me nenehno zebe, ker imam rada sneg samo v naravi, ne pa na cesti ... in še nekaj razlogov je, zaradi katerih pozimi pobegnem v tople kraje.

Story: Pred kratkim ste se podali tudi v naravo in z modnim fotografom Tiborjem Golobom posneli nekaj čudovitih modnih slik med sončnicami. Kako doživljate naravo in kaj vam pomeni?

Vsako leto se bolj obračam k naravi. Zadnja leta zahajam v hribe, saj tam uživam v miru, daleč stran od mestnega vrveža in šundra. Sicer sem mestno dekle, ki pa občasno zelo uživa v neokrnjeni naravi. Še najrajši nekje na morju, na odročnih kotičkih, kjer ni gneče.

Story: V dolgoletni karieri ste posneli nešteto fotografij. Kako gledate na prve vaše slike in te, ki nastajajo danes? Kaj vam pomeni moda in koliko se trend fotografiranja v vsem tem času spreminja?

Seveda se trendi spreminjajo in standardi dvigujejo. Kakšne fotografije iz preteklosti so mi bolj, druge manj všeč. S Tiborjem sva začela sodelovati leta 2010, najino delo pa je preraslo v pravo prijateljstvo. Ko sva delala prve fotke, je bil še novinec, ni točno vedel, kaj naj počne z zaslonko in zaklopom, a vseeno je bila že prva serija najinih fotk odlična. Ker ima 'uč' za to, ker je estet in dela z občutkom. Zelo ga imam rada, je moj najljubši fotograf in ga v veliki meri upoštevam, ko gre za modo in idejo fotografij. Moda in obdelava fotografij sta se v vseh teh letih nekoliko spremenili, ampak jaz ostajam zvesta načelu, da mora fotka kljub vsemu ostati čim bolj pristna. Uporaba 'photoshopa' je sicer v teh časih stalnica, ampak sem zagovornica zmernosti. Manj je več v tem primeru.

Story: Vemo, da je trenutna poplava vplivnežev precej velika. Kako se sami odločate, komu sledite, in kolikšen vzornik ste sami danes?

No, res je, da bi danes že vsi radi bili vplivneži, ker je objavljanje na družabnih omrežjih trenutno trend. Sama se nagibam k profilom, ki se mi zdijo 'realni', verodostojni in ki ponujajo kreativno vsebino. Trudim se, da tudi sama podajam čim bolj realno vsebino, ne oglašujem izdelkov, v katere ne verjamem, skrbim za to, da prikažem svoje življenje takšno, kot je. Ljudje imajo 'poln kufer' zaigranosti in narejenosti. Ker pa sem tudi sama zelo odprta in iskrena, je to edini način, s katerim komuniciram na družabnih omrežjih in s svojimi sledilci.

Story: Nekako si dneva brez družabnih omrežij več ne predstavljamo. Med drugimi nekateri znanstveniki trdijo, da smo že padli v tehnološko odvisnost. Kaj menite o tem in koliko časa lahko sami zdržite brez družabnih medijev?

Družbena omrežja so marsikomu kanal za promocijo svojega dela in so del njihovega posla - tudi pri meni je tako. Še vseeno pa nisem odvisna od njih in sem bila že večkrat po nekaj dni brez družabnih omrežij. Kakšen dan ti je čudno, potem pa se z lahkoto odvadiš. Ampak ker je pri družabnih omrežjih zelo pomembna kontinuiteta, sem pri objavljanju kar dosledna. Objavljam sicer takrat, ko imam kaj pokazati oz. povedati, ne pa kar nekaj na silo.

Story: Kako pa gledate na to, da nekateri na družabnih omrežjih razkrijejo resnično vse podrobnosti svojega življenja. Recimo med njimi tudi svetovno znane zvezdnice? Bi se sami razgalili do te mere, da bi delili z javnostjo vse intimne prizore življenja?

Resničnostno življenje je že nekaj časa 'in'. Verjamem, da se lahko pelje na način, da si ljudem zanimiv, a hkrati še vedno ne pokažeš vsega. Zanimivega te delata tvoja energija, karizma ... Nekateri se morajo razgaliti do konca, medtem ko drugi pozornost dobijo drugače. Jaz sicer nikogar ne obsojam, vsak ima svojo zgodbo, bi pa določene stvari še vedno rajši ohranila za svoje najbližje.

Story: Glede na to, da ste že vrsto let na slovenski sceni in v javnosti, vas spremljajo na vsakem koraku. Je bilo to za vas kdaj obremenjujoče?

Zavedam se, da je to del mojega posla, pa še vedno se nisem čisto navadila, da se ljudje vtaknejo res v vsako stvar. Najbolj so me v teh 17 letih dela v medijih prizadeli laži in poseg v intimo. Ampak okej, z leti človek dobi debelejšo kožo in stvari sprejme. Včasih z nasmehom, drugič s cmokom v grlu. (smeh)

Story: Kako se najlažje sprostite in kje najdete tiste trenutke zase? Vemo, da zelo radi tudi potujete. Je pobeg v daljno Azijo lahko pobeg nekam, kjer vas nihče ne prepozna in kjer ste lahko zgolj vi in nihče drug?

Pozimi se najrajši odpravim v Azijo, ki mi energetsko zelo ustreza. Ljudje so preprosti, narava čudovita, pa še na toplo grem, medtem ko imamo doma sneg. Nič me ne moti, če me ljudje prepoznajo, dokler me s telefonom ne slikajo na plaži zgoraj brez oz. v kakšni kočljivi pozi. (smeh)

Story: Veliko novih pesmi je prišlo na radijske valove pred počitnicami. Kako je pri vas z glasbo? Lahko pričakujemo kaj novega?

Trenutno se delajo načrti za naprej, vsekakor je glasba moja največja ljubezen, pa vseeno si moram vzeti čas, ko gre za pripravo nove skladbe. Nekaj na silo se mi ne zdi smiselno, zelo pomembno je, kakšno sporočilo želiš s skladbo podati.

Letos se bova odpravila na jug Italije, veliko časa pa preživiva tudi pri prijateljici Ani iz Portoroža. Včasih jo mahnemo čez mejo, najrajši do Kamenjaka, ki je za naju z Gregom zelo poseben, ali pa samo do Savudrije. Še najrajši pa gremo s čolnom na morje, odvržemo kopalke in brezskrbno skačemo v vodo. (smeh)

Besedilo: MIMA // Fotografije: Tibor Golob

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story16/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 16/2018

Story 16/2018, od 19. 07. 2018