Špela Grošelj: Oba bi se morala spremeniti

Vir: Story
2. 3. 2012

V ponedeljek zjutraj, ko je revija Nova navsezgodaj udarila z novico, da se je Špela Grošelj dokončno razšla z zaročencem Bojanom Kurežem, je njen telefon zvonil v prazno.

Vsi, ki so želeli novico slišati še iz njenih ust, so ostali praznih rok, saj je pevka izklopila mobilni telefon. O tem, kako preživlja to težko obdobje, pa je spregovorila samo za Story.

“Težko je živeti tako izpostavljen in imeti poleg tega zasebno življenje res samo zase. Nekaterim sicer uspeva to spretno skrivati, jaz pa sem očitno že pred leti na tem področju naredila napako,” začne pogovor Špela. Pevka, ki je znana po tem, da težko skriva svoja čustva, je v zadnjih osmih letih, odkar je na medijski sceni, z javnostjo (kdaj tudi prosti svoji volji) delila večino svojih srečnih in žalostnih trenutkov.

“Srečne seveda z veseljem delim, teh niti ne moreš skrivati, zakaj jih tudi bi. Druga zgodba pa so žalostni trenutki. Takrat vsi od mene pričakujejo, da bom razlagala vse podrobnosti, pa za to nimam energije. Tako sem tudi danes (v ponedeljek, ko se je razvedelo o koncu zaroke, op. a.) klice preprosto preusmerila na odzivnik. Nimam želje, volje in energije, da bi nekaj deset različnim ljudem vsakemu posebej razlagala vse podrobnosti. Zato sem se tudi odločila, da o tem prvič in zadnjič spregovorim v vaši reviji in končam to,” odločno pove.

Čeprav je na sceni že dovolj dolgo, se na življenje na očeh javnosti po njenih besedah nikoli povsem ne navadiš. “Tudi zdaj, ko sem se razšla z Bojanom, sem imela poleg vsega drugega v mislih nenehno tudi to, da bom morala spet čez ves medijski cirkus. To sem enkrat že doživela. Poleg tega, da se moram ukvarjati s svojimi čustvi, moram to deliti še z vso Slovenijo in stotim ljudem razlagati, kaj je bilo … Kaj koga briga, kaj je bilo. Jaz osebno se ne hranim z zgodbami o zasebnem življenju drugih …”

Čeprav preživlja stresno obdobje, je na intervju za Story prišla presenetljivo spočita in takole na prvi pogled ni bila videti kot nekdo, ki preboleva ravnokar končano razmerje. “Mogoče zato, ker je vse skupaj trajalo že kakšna dva me­seca, ko sva z Bojanom poskušala reševati najino zvezo, in mislim, da sva kar sproti prebolevala. Končno sva prišla do točke, ko sva ugotovila, da ne gre naprej, da sva si preveč različna, in to je to. Če bi recimo najina zveza šla čez noč v franže, bi bilo zagotovo bolj grozno. To sem že enkrat doživela in vem, kako je. Zdaj pa sem se nekako že sprijaznila, poleg tega pa imam na srečo tudi ogromno dela z nastopi in novo oddajo, da pravzaprav sploh nimam časa za drugo,” pravi in zatrdi, da zasebno življenje ni nikoli vplivalo na njeno delo.

Več v reviji Story.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story