Špela Močnik: Letos bi rada imela jelenčka in pa še smrekico na nohtih

Špela Močnik: Letos bi rada imela jelenčka in pa še smrekico na nohtih (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
28. 11. 2019

Prihaja praznični čas in takrat si ženske običajno vzamejo malo več časa za izbor oblačil, frizur, nego telesa in seveda tudi za nohtke. Lepi, urejeni in negovani nohti pa skozi vse leto veliko povedo o naši skrbi za telo, pravi strokovnjakinja.

Z mislimi pa je v veselem decembru tudi voditeljica Špela Močnik, ki jo lahko spremljamo v oddaji Dobro jutro in ki redno skrbi za svoje tole, prav tako pa je ena izmed tistih estradnic, ki je - kar se tiče nohtov - precej drzna. "Decembra imam najrajši rdečo barvo ali kakšne bleščice, da so nohti malo praznični. Pa rada malo preizkušam kakšne nove poslikave ali vzorčke, letos bi rada imela jelenčka in pa kakšno smrekico na nohtu. Všeč so mi močne barve in pa da so nohti kot modni dodatek. Bleščeče in kričeče, vse je dovoljeno oz. decembra se mi zdi to skoraj nujno," nam je zaupala zgovorno televizijska voditeljica Špela Močnik.

Ob tej temi smo izkoristili priložnost,  da o negi nohtov povprašamo tudi strokovnjakinjo Saško Fajfar, ki nam je na vprašanje, kako v tem zimskem času, ko je zrak še posebej bolj suh, skrbimo za nohte, odgovorila: "Pomembno je, da jim posvetimo pozornost, ki jo potrebujejo in si zaslužijo. Sama sem velika zagovornica redne uporabe olja za nohtke, vsak večer pred spanjem. Pri tem je seveda potrebne malo discipline, sicer učinek ni enako dober. Izguba vlage namreč zmanjša prožnost nohtov, hitreje se lahko lomijo in cepijo, zato je uporaba olja nujna. Ni pa nega edina, velik vpliv na naše nohte ima tudi prehrana. Če bomo vnašali dovolj vitaminov in mineralov, se bo to poznalo tudi pri kvaliteti nohtov."

In kakšen je najlažje postopek? "Na začetku nege poskrbimo za dovolj vlage in maščobe, saj tor dobro vpliva na nohte, obnohtno kožico in kožo na rokah. Po nanosu posebnega olja, masaži z vlažilno kremo in namakanjem prstov v blagodejni kopeli, nohte najprej s pilico oblikujemo. Nato jih zaščitimo s podlakom z dvojnim nanosom, lak obvezno nanesemo pod konico nohtov in jih na ta način popolnoma zapremo in zaščitimo pred zunanjimi vplivi. Sledi dvojni nanos laka v izbranem odtenku, nato vse skupaj nadgradimo še z nanosom hitro sušečega laka z briljantnim sijajem, za piko na i še kapljica za hitro sušenje. Zaradi številnih plasti laka je prve pol ure vseeno potrebno paziti, bolj kot smo vajeni," pripoveduje Saška.

Kaj pa pri izboru barv, smo lahko tako pogumni, kot je naprimer Špela Močnik? "Pri izboru barv pa je odvisno tudi od vašega značaja. Če prisegate na močne, vpadljive barve, boste v tem času zagotovo posegle po rdeči, vijolični, temno modri barvi. Naravni odtenki pa so nekaj, kar je vedno in. Različni odtenki bež barve se mogoče lažje kombinirajo z oblačili, lahko pa jih popestrite s kakšnim vzorčkom ali bleščičami, modne so tudi poslikave, npr. jelenček ali smrečica, da tudi z nohtki poudarite decembrsko ozračje," je za zaključek odgovorila Saška Fajfar.