Špela Močnik: Spol naj bo še presenečenje!

30. 9. 2012

Radijska voditeljica Špela Močnik že nestrpno pričakuje dojenčka. Rok poroda se nezadržno bliža, zato se je končno zagnala po nakupih. Prav med nakupovanjem vozička pa jo je opazila tudi ena od naših bralk in po rožnati barvi sodeč, Špela pozno jeseni pričakuje punčko.

"Spol sem želela vse do poroda obdržati zase," nam je presenečena nad tem, kako težko je takšno skrivnost obdržati zase, povedala Špela, na vprašanje, ali torej potrjuje informacijo, da bo punčka, pa se je samo diplomatsko zasmejala in nas prepustila ugibanjem.

Povedala nam je le, da je za spol otroka vprašala takoj, ko je bilo mogoče, saj bi jo drugače od radovednosti razganjalo vse do konca.

"Se pa strinjam s prijateljico, ki mi je enkrat rekla, da je to res eno od redkih pristnih presenečenj, ki jih doživiš v življenju. Ko se pustiš presenetiti pri rojstvu svojega otroka ... Vendar sem po naravi res preveč radovedna. Dvomim, da bi se res lahko zadržala, da v devetih mesecih ne bi bila v skušnjavi," priznava bodoča mamica.

Nam je pa v kratkem pogovoru razkrila tudi, da je že pošteno nestrpna. Nosečnost je bila še pred kratkim za njo obdobje, zdaj pa že komaj čaka dan, ko bo prvič zagledala svojega dojenčka.

"Mislim, da je bila prelomna točka tudi podaljšan konec tedna, ki sem ga pred kratkim s prijateljico, svežo mamico, preživela na morju. S seboj je imela svojega tri mesece starega sinčka, in ko sem gledala tega dojenčka, me je res pošteno zagrabilo. Začela sem razmišljati, da bom zdaj pa res tudi jaz že kmalu imela svojega in tega se res iskreno veselim."

Začela je tudi opremljati otroško sobico. "Šele v zadnjem obdobju sem se začela intenzivno ukvarjati s tem. Prej se mi to niti ni zdelo še tako pomembno. Delam si sezname, kaj potrebujem, kaj bom kupila in kaj si bom izposodila od prijateljic." V zadnjem obdobju nosečnosti ima tudi več časa zase.

"Končno sem malo zadihala. Malo sem izpregla tudi pri službenih obveznostih in tako bom lahko v miru do konca vse uredila. Zdi se mi pomembno, da se umirim, saj se mi je prej nenehno mudilo. Vso nosečnost sem bila aktivna, tako v službi, druženju in športu. Imela sem občutek, da se mi je nenehno nekam mudilo in res nočem biti nervozna mama. Malo sem upočasnila tempo in nimam vsak dan več kot devet ur obveznosti."

Špelo je k počitku prisilil tudi vse večji trebušček. "Prej sem imela srečo, da se mi res dolgo ni poznalo. Zdaj, ko je prišla ta ohladitev, se mi je prvič zgodilo, da sem občutila, kaj pomeni imeti trebušček. Ko sem si želela zavezati superge, sem imela kar nekaj težav. (smeh) V zadnjem času res opažam precejšnje spremembe. Sem hitreje zadihana, hitreje utrujena in na to ne morem vplivati. Vedno sem bila v pogonu, imela milijon opravkov, nisem počivala ... Zdaj pa me že telo opozori, da moram tudi malo počivati. Tudi mama in fant me opozarjata, naj ne divjam preveč naokoli, sama sem en dan to hitro spoznala, ko sem res malo pretiravala in se zvečer nisem dobro počutila. Ne vem, zakaj bi izzivala ..." nam je še povedala.

Špela Močnik

Že prvič so ji spremenili barvo

Špelo je naš fotograf na enega najbolj deževnih dni ujel med odhodom iz Frizerske hiše Stevo. Špela, ki priznava, da ima zdaj končno malo več časa zase, nam je povedala, da je nad Branko Pavovič zelo navdušena.

"Za Branko sem izvedela prek prijateljice, in že ko sva se spoznali, je bila v zraku pozitivna energija. To mi je danes zelo pomembno, ko srečujem toliko ljudi in sodelujem z njimi ... Zelo drugače je, ko začutim, da sem z nekom na isti valovni dolžini. Ko sva začeli sodelovati, sem se hitro pustila prepričati, da je po poletju čas za malo bolj naraven odtenek blond barve, in že sem sedela na stolu ... V njenem salonu je vedno tako prijetno, da komaj čakam, da se grem spet razvajat. Klepet, kavica, dobra volja, polno smeha in še vedno odidem urejena v piko."

Andreja Freyer, fotografije Primož Predalič, Urška Kajder

Značke: Špela Močnik