Špelca Kleinlercher: “S Sebastjanom sva vsak dan na zvezi”

Vir: Lea
28. 4. 2011

V zadnjih tednih je njena zgodba burila domišljijo številnih, saj se je po nekaj letih življenja na Obali pevka Špelca Kleinlercher preselila v okolico Domžal in stopa po novi poti. Ugibanja o tem, ali je samska ali ne, so ena od glavnih tem pogovorov, a se jim Špelca samo pomenljivo nasmiha.

Lea: Kako ste se privadili na življenje v Domžalah? Je bila selitev za vas velik šok, veliko dela?

Špelca: Na življenje v Domžalah sem se zelo hitro navadila, saj sem že prej, ko sem živela na Obali, pogosto hodila domov k domačim in prijateljem. Selitev je bila precejšen šok in zelo velik napor, saj sem porabila kar nekaj časa, da sem se spakirala z Obale, ker sem imela oziroma imam tako veliko ‘robe’ (smeh) Tudi zdaj, ko sem v svojem stanovanju že dobrih 14 dni, še nimam vsega poštimanega, saj se vedno še kaj najde za porihtati. (smeh)

Lea: Kako pa so vašo odločitev, da se preselite, sprejeli domači in vaši prijatelji?

Špelca: Vsi so bili sprva skeptični in v šoku, saj kar niso mogli verjeti, da se selim nazaj v rodni kraj. So mi pa stali ob strani in mi pomagali pri selitvi, tako da smo zdaj vsi, moja družina in prijatelji, kot ena velika familija in preživimo veliko časa skupaj.

Lea: V reviji Story ste omenili, da ste veseli, ker imate ob sebi ljudi, ki vam stojijo ob strani. Kdo so ti ljudje, na koga ste se naslonili?

Špelca: Starši, sestra z družino, prijatelji in prijateljice. Vsi so mi in mi še vedno stojijo ob strani in sem zelo vesela, da jih imam, ker sem z njimi ta veliki korak v življenju lažje preživela in doživela.

Lea: Kako pa je z vašo pevsko kariero? Boste zdaj, ko ste zdaj priskočili na pomoč mami, preveč zasedeni, da bi ustvarjali glasbo?

Špelca: Moja pevska kariera je bila do zdaj na ‘čakanju’, a že potekajo dogovarjanja, ampak o tem drugič. To, da sem zaposlena pri mami, je čista izmišljotina. Res je, da sem včasih dopoldne v Loteriji in trafiki v Domžalah, vendar sem tam na obisku pri mami in sestri, ki obe tam delata, da malo pokramljamo. Za zdaj še pomagam Sebastjanu pri vodenju lokalov, vendar na daljavo, kar nam kar dobro uspeva.

Priporočamo