Spomini domačih zvezdnikov na prvi poljub

Spomini domačih zvezdnikov na prvi poljub (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
Vir: Lady
14. 2. 2018

Danes je praznik zaljubljencev. Tisti, ki že imajo svojega valentinčka, razmišljajo o romantičnih darilcih, medtem ko tisti, ki so še samski, upajo, da na 14. februarja Amorjeva puščica zadene tudi njihovo srce. In kaj o prazniku pravijo znani Slovenci?

Damjan Murko: Prvi poljub se je zgodil prav na valentinovo

"Oh, to valentinovo. Morda se bo slišalo šablonsko in osladno, vendar bi prav vsak dan moral biti takšen kot ta. Da zmeraj znova dokažemo in pokažemo, kako zelo imamo radi svojo drugo polovico duše. Sam sem se precej zgodaj poročil in vstopil v velike čevlje odgovornega in resnega življenja. Se pa seveda spomnim prvega poljuba, ki se je zgodil prav za valentinovo, ko sem v prvem razredu deklici ukradel poljub v garderobi in žepnino tistega dne porabil za čokoladni srček, ki sem ji ga podaril. Lepi spomini," se dogodkov spominja Damjan Murko, ki je danes najbolj vesel objema in poljuba svoje najdražje Maje, ki jo zna razvajati na vsakem koraku, in ne samo ob prazniku zaljubljencev.

ManuElla: Prvič je tako pravljično

Naša nekdanja evrovizijska predstavnica ManuElla, ki se letos znova bori za evrovizijsko vstopnico, nam je pred praznikom zaljubljencem zaupala, da svoje prve ljubezni in prvega poljuba ne bo nikoli pozabila: "To so posebni spomini, ki ti, kadarkoli se jih spomniš, morajo narisati nasmeh na obraz. Tako pravljično je prvič ... Smisel življenja pa je to pravljico doživljati vse življenje in živeti vsak dan sproti, kot da je prvič ... Pa lepo valentinovo vsem."

Spomini na prvi poljub

Maja Keuc: Prvi poljub je imel okus po špinači

Za našo Majo Keuc, ki zadnja leta ustvarja in živi v Stockholmu, je bilo valentinovo veliko bolj atraktivno, ko je bila v najstniških letih. "Zdaj pa gre bolj ali manj mimo mene, saj mislim, da si je treba ljubezen izkazovati vsak dan. S fantom si lahko narediva svoje valentinovo, kadarkoli si želiva. Res se mi ta praznik zdi bolj ali manj še ena potrošniška poteza. In seveda se spomnim svojega prvega poljuba. Imel je okus po špinači, in ko sem prišla domov, sem vso noč razmišljala, ali je bil to zares tisti ta pravi poljub. Saj veste, tisti francoski ... Na koncu sem sklenila, da mi tovrstno poljubljanje ni všeč in da je pravzaprav ogabno. To mnenje sem seveda čez leta spremenila," nam je zanimivo prigodo zaupala Maja Keuc.

Spomini na prvi poljub

Bilbi: Zaljubljena v fante, ki tega niso opazili

"Valentinovo se mi je kot pubertetnici zdel takšen surrealistični praznik, saj sem bila zmeraj zaljubljena v fante, ki tega sploh niso opazili. Ker sem bila sramežljiva in sem hkrati imela zelo bujno domišljijo, sem jim anonimno pošiljala poezijo, kasete s svojo najljubšo glasbo v upanju, da bodo prepoznali pošiljateljico. Seveda me nihče ni prepoznal. V času študija sem končno dobila svoje prvo darilo za valentinovo – kaseto s fantovimi najljubšimi skladbami in rdečo vrtnico," se vsega skupaj spominja Bilbi, ki nas še vedno navdušuje z glasbenimi vijolicami.

Spomini na prvi poljub

Ajda Mlakar: Zadnji poljub je bil fantastičen

Simpatična vremenarka na Planet TV Ajda Mlakar meni, da je ljubezen ena najmočnejših sil na svetu, saj lahko celo najhujša sovražnika spremeni v prijatelja. Ampak še preden se v koga noro zaljubimo, je po njenem mnenju bistveno, da vzljubimo sebe. "Spomini na prvo zaljubljenost so že malo medli, pa vendarle, kot radi rečejo, prve ne pozabiš nikoli. Bilo je kratko, a sladko. Tako je tudi z mojim prvim poljubom. Bolj kot prvega se spomnim zadnjega, ki je bil mimogrede fantastičen. Sem človek, ki živi v sedanjosti, in če je nekdo ali nekaj del tvoje zgodovine, zato najbrž že obstaja dober razlog. Se mi pa zdi pomembno spoznanje, da ljubezen še zdaleč ni samo partnerska. Sama veliko ljubezni dobim tudi od prijateljev, staršev, včasih celo od popolnih tujcev, samo srce je treba odpreti in biti pripravljen to lepo čustvo vrniti nazaj. Valentinovega sicer nisem nikoli posebej praznovala, se mi pa v samem bistvu, če odštejemo potrošniški balast, to zdi dan, ki nosi lep namen in sporočilo," je sklenila Ajda.

Spomini na prvi poljub

Filip Kržišnik: Doživljal drugačno zaljubljenost

Akrobat, gimnastičar ter adrenalinski odvisnež Filip Kržišnik pravi, da je prvi pravi poljub doživel na koncu osnovne šole oziroma na začetku gimnazije. "Počutil sem se kot animirani junak iz risanke, ki se mu niti približno ne sanja, kaj mora delati. Še dobro, da je dekle preživelo ta obračun kot iz filma Žrelo. Upam le, da se ona tega čudežno ne spomni. (smeh) Kar se pa prave zaljubljenosti tiče, sem jo očitno takrat doživljal malo drugače kot moji vrstniki – šport in gibanje sta mi pomenila največ v življenju. Ljubil sem in še vedno vse športne podvige, treninge, naporne nastope in tekme," je dejal Filip. 

Spomini na prvi poljub

Foto: osebni arhiv, Ramaida Osim, Goran Antley, Tibor Golob, Shutterstock