Spoznajte akterje novega šova, ki prihaja na Planet TV

Naša generacija (foto: Planet TV) Planet TV
27. 3. 2014

Na televiziji Planet TV so pripravili resničnostni šov, ki ga pri nas še nismo videli. Šov Naša generacija bo družbeni eksperiment, v katerem bo nastopilo pet upokojencev in pet mladostnikov, ki so v luksuzni hiši v Ljubljani skupaj preživeli tri tedne.

Prostorno hišo na Viču v Ljubljani smo si novinarji lahko ogledali, prav tako spoznali njihove zdaj že nekdanje stanovalce, saj je bil šov posnet vnaprej. Priznati moramo, da hiša, mestna vila, naredi vtis na obiskovalca, in tudi tekmovalci so nam zaupali, da so v njej res uživali. Za neuradnega predstavnika za stike z javnostmi vseh sodelujočih tekmovalcev se je razglasil kar upokojenec Marjan Smole.

Upokojenci

Očitno najbolj komunikativen in sproščen nam je med drugim zaupal, da bo šov res svojevrsten, saj so bili vsi tekmovalci vse tri tedne v hiši, ni bilo izpadanja, prav vsak pa je imel tudi možnost pridobiti kakšno nagrado.

Nagrade so bile tako križarjenje, televizija, stoli in druge podobne blagovne nagrade, a le eden je na koncu postal pravi zmagovalec in je domov odnesel denarno nagrado - 15 tisoč evrov.

Od sodelujočih v šovu smo še izvedeli, da so se nekateri celo zaljubili. A iskrice niso preskočile med mlajšimi, temveč med upokojenci. 

Spoznajte akterje novega šova

Marjan Smole

Marjan

Starost: 67 let, Kraj: Kamnik, Vzdevek: Levček

Marjan je s svojo odkritostjo in razvezanim jezikom osvojil marsikatero žensko srce. Tudi zdaj se lahko pohvali, da ima kar 23 let mlajšo žensko. Levček, kot ga kličejo prijatelji, ima otroka, stara 40 in pet let. Je aktiven upokojenec, saj ima kar dve podjetji. V svoji karieri je tudi kandidiral za župana, a ni bil izvoljen.

Pavle Ferencek

Pavle

Starost: 64 let, Kraj: Ljubljana, Vzdevek: Zajebant

Pavle je po rodu iz Prekmurja, a živi v Ljubljani. Rad pripoveduje vice, a se prijatelji pogosto šalijo, da so dokaj neposrečeni. Sebe opiše z besedama fero – železo in zezator. Prideluje kivije, zato o tem zdravem sadežu ve popolnoma vse. V svoji karieri je delal v Iraku in prepotoval Azijo, kjer je okusil tudi moč noči.

Jelka Vodnik

Jelka

Starost: 65 let, Kraj: Ljubljana, Vzdevek: Jela, Tajči

Jelka je inteligentna in aktivna upokojenka. Pleše v plesni skupini Rožanc. Jelka se je začela zavedati svojih pomanjkljivosti, saj je ugotovila, da v nekaterih situacijah postane preveč kolerična in je pogosto nepopustljiva, zato se je začela ukvarjati s taj čijem.

Vera Tome

Vera

Starost: 67 let, Kraj: Ljubljana, Vzdevek: Aura

Tudi Vera je zelo aktivna upokojenka, ki pleše folkloro, telovadi vsak dan in poje. V mladosti je popila kakšen kozarček več, tako da zdaj v svoj bližini ne prenese pijancev. Pred dvema letoma je postala vdova, a je njen dom pogosto poln družbe, saj ima sina, hčer in vnukinjo. Ponosna je na to, da je z Vogla skočila z jadralnim padalom v tandemu. Verjame v bioenergijo, od tod tudi njen vzdevek.

Jože Drabik Jug

Jože

Starost: 64 let, Kraj: Škofja Loka, Vzdevek: Jug

Jože je ločenec, ki si je, zanimivo, sam dodal priimek Jug. Hodil je na AGRFT in njegova želja je bila, da bi postal igralec, zato je še vedno aktiven v loškem amaterskem gledališču. Jože je imel težave z alkoholom, zato pije le brezalkoholne pijače. Delal je v gostinstvu, kot računovodja, novinar, v tiskarni ... in zato mu ne manjka življenjskih izkušenj.

Tine Lisjak

Tine

Starost: 20 let, Kraj: Ljubljana, Vzdevek: Hiperaktivec

Tine je tri leta živel v Zürichu, a se v tistem okolju ni znašel, zato se je preselil v Ljubljano. Je hiperaktiven in meni, da je bolj zrel kot njegovi vrstniki. Pravi, da malo ljudi razume njegov humor. Klavir je igral deset let. O starejših misli, da so preveč ozkogledi, čeprav ima svojega dedka rad.

Dane Jovanović

Dane

Starost: 26 let, Kraj: Ljubljana, Vzdevek: Kuhar

Dane je prišel v Slovenijo po vojni. Zelo je navezan na svojo družino. Je zabaven in vedno nasmejan, po poklicu je kuhar, zato za štedilnikom rad eksperimentira. Zanimivo je, da je alergičen na kivi, mi pa imamo med starejšimi prebivalci gojitelja kivijev. Njegova želja je, da bi imel nekje v toplih krajih svojo gostilno. Do starejših ima lep odnos, nekemu starejšemu gospodu je na cesti pomagal, ko je ta padel.

Tamara Cimerman

Tamara

Starost: 22 let, Kraj: Dol pri Hrastniku, Vzdevek: Igralka

Tamari je mama umrla zaradi levkemije, z očetovo novo partnerico pa se ni dobro razumela, tako da se je osamosvojila že pri rosnih 15 letih. Po izobrazbi je kozmetični tehnik, a obožuje gledališče in njena največja želja je postati igralka. Njen igralski vzornik je Jurij Zrnec. Starejše občuduje zaradi njihovih izkušenj. Čeprav včasih veliko jamrajo, meni, da si zaslužijo največje spoštovanje.

Živa Kovačević

Živa

Starost: 22 let, Kraj: Ljubljana, Vzdevek: Fitneserka

Živa je še študentka, ki si služi denar z delom v lokalu. Poleg tega se ukvarja tudi s fitnesom in preostalimi vadbami ter si pridobiva licenco za inštruktorico. Z dobro športno popotnico, saj je devet let trenirala gimnastiko, ji bo to zagotovo hitro uspelo in čaka jo služba v fitnesu. Živa se je ukvarjala tudi z igro – igrala je v pionirskem domu in v francoskem teatru v gimnaziji. Ima fanta.

Kim Gomilšek

Kim

Starost: 23 let, Kraj: Krško, Vzdevek: Divja

Kim je diplomirana inženirka tehniške varnosti, ki se rada ukvarja s športom, saj wakeborda, rola in trenira tajski boks. Je drzna, včasih svojeglava in pogosto nepredvidljiva. Družbo vedno zabava s svojo glasnostjo in humorjem. Zase pravi, da je bila njena najdrznejša poteza to, da je preplezala ograjo v živalskem vrtu, da bi lahko pobožala volka.

Resničnostni šov Naša generacija se začne v četrtek, 27. marca, in bo na Planet TV na sporedu vsak četrtek ob 20. uri.