Sprehod s Kristino Burja po Zagrebu

Sprehod s Kristino Burja po Zagrebu (foto: MIMA) MIMA
Vir: Story
10. 1. 2016

Ivana Šundov je praznike izkoristila tudi za to, da je našla nekaj prostih trenutkov za druženje s prijatelji. Mi smo jo spremljali na sprehodu po Zagrebu, ko ji je družbo delala čudovita modna oblikovalka Kristina Burja, znana po blagovni znamki Krie Design.

Ni skrivnost, da se Ivana udeležuje številnih dogodkov in na sebi nosi kreacije različnih modnih ustvarjalcev. Na Hrvaškem se že nekaj časa uveljavlja tudi Kristina Burja, ki ustvarja znamko Krie Design in s katero je Ivana preživela nekaj trenutkov na praznično okrašenem sprehodu po središču Zagreba. "Na glavnem trgu, Bana J. Jelačića, so med prazniki potekali številni dogodki. Na stojnicah so ponujali čudovite spominke in dišalo je po kuhanem vinu," nam pripoveduje Ivana. "Turistični portal European Best Destination je Zagreb nominiral kot eno od najlepših destinacij za preživljanje praznikov letos. Uvrstili so ga med 50 evropskih prestolnic z najlepšimi prazničnimi dekoracijami in zimsko ponudbo. Včasih se niti ne zavedam, kaj me obkroža, saj smo med prazniki skoraj vsi pod nekakšnim stresom. Ko pa sva se dobili s Kristino, sem si končno vzela nekaj trenutkov zase in uživala v tem čudovitem obdobju," nam je še zaupala Ivana.

Modna oblikovalka Kristina Burja, ki ustvarja blagovno znamko Krie Design, je v zadnjem času zelo prepoznavno ime hrvaške modne scene. Na zadnjih modnih dogodkih so njene kreacije blestele na manekenkah, kot tudi na znanih estradnicah. "S Kristino se poznava že vrsto let. Zanimivo je, da živi v Sloveniji, dela pa na Hrvaškem oziroma v Zagrebu. Spoznala sem jo, ko sem prvič vstopila v njen butik v središču mesta, in takoj sva se ujeli. Njena prva kolekcija je bila predstavljena leta 2008 na zagrebškem tednu mode in v spominu mi je ostala kolekcija, ki jo je ustvarila na posebno svilo. Kolekcija je pritegnila veliko pozornosti in veliko zanimanje medijev. Njen trud se je poplačal in za njo stoji zdaj znamka Krie Design, ki se ponaša s široko paleto izdelkov. Od športne linije pa tja do večerne mode. Zelo rada nosim njene kreacije za vsak dan. Majice, hlače, puloverje, stvari, izdelane iz usnja, celo trenirke in seveda večerne obleke. Ko nosim oblačila iz njene modne delavnice, velikokrat slišim vprašanje: 'Kje si to kupila?' Eden od mojih najljubših kosov je črn suknjič, obrobljen z umetnim usnjem, resicami zadaj in s posebnimi vijaki na rokavih. Kristina uživa v oblikovanju in ustvarjanju suknjičev, jaken in plaščev. To so kosi, kjer njena ljubezen do kostumografije pride še najbolj do izraza," doda Ivana.

Ivana spremlja visoko modo že po svoji poklicni plati, a v prvi vrsti jo zanima moda, ki je nosljiva. "Všeč mi je Kristinin pogled na modo, saj z njo ruši vse ovire. Jezikovne, rasne, časovne in geografske. Moda jo veseli in lahko jo vzame kot igro. Najlepše kreacije so nastale ravno iz ustvarjanja, igre poskušanja ter napak. Zato ji pušča širok spekter možnosti oblikovanja. In če se vrnem nazaj, z nosljivo modo je zagotovo težje ustvariti prepoznaven stil in posebnost v causal izdelkih. A to Kristini uspeva. Najbolj vesela sem, ko naju ne druži zgolj poslovno sodelovanje, ampak si vzameva čas tudi za druženje na kavi, kakšnem praznovanju ali pa greva z družbo na kakšen koncert. Kristina je neposredna, polna energije, ustvarjalna, ukvarja se s svojimi kreacijami, in ne z življenji drugih, zelo je pozitivno naravnana. Vse to in še marsikaj drugega naju zbližuje. Veselijo me vsi njeni uspehi, med drugim še posebej zadnji bum, ki ga je doživela na modni reviji v Rimu," še pove Ivana.

Napisala MIMA 
Fotografije MIMA

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story01/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 01/2016

Story 01/2016, od 30. 12. 2015