Srčna izbranka Jurija Zrneca dokazala, da ima veliko srce, poglejte si, za koga skrbi že pet let!

19. 4. 2021
Deli
Srčna izbranka Jurija Zrneca dokazala, da ima veliko srce, poglejte si, za koga skrbi že pet let! (foto: Mare Vaupotič)
Mare Vaupotič

Gre za zelo netipično hišno ljubljenko, vrabčico Žižo.

Pevka Aleksandra Ilijevski ima veliko srce, ko gre za živalice, kar je dokazala že pred časom. Z Jurijem Zrnecom imata doma pravo malo živalsko kraljevstvo, poleg vrabčice Žiže jima družbo delajo še trije mucki, ki kraljujejo v stanovanju.

Aleksandra je zdaj na svojem Instagram profilu objavila posnetek, v katerem je razložila, kako je treba skrbeti za vrabčke. Ob tem je zapisala: "Na @krompir_tv sem predstavila svojo vrabčico Žižo in kako poskrbeti za goliča, ko se prepričamo, da v bližini ni staršev in gnezda."

Žižo je leta 2016 na pločniku našel njen brat. Vrabčica je bila še golič, takrat še ni imela perja. Bila je dehidrirana in na robu preživetja. Aleksandra nato še razloži, kaj je treba imeti doma, da bi lahko pravilno poskrbeli za takega ptička: škatlo z višjim robom, v katero položimo brisačo, za hrano pa mačje brikete in toplo vodo.

Več koristnih informacij boste izvedeli, če si ogledate njen posnetek - če se kdaj znajdete v situaciji, da tudi sami najdete nebogljenega ptička, boste znali pravilno poskrbeti zanj, saj je vse res lepo razložila. Aleksandra, bravo in hvala!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandra Ilijevski (@aleksth)

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik