Srebrna krila: Koncerta v Ljubljani in Mariboru

Vir: Govori.se
25. 10. 2012

Srebrna krila, ena izmed najbolj priljubljenih pop-rokovskih skupin z območja nekdanje Jugoslavije, se vračajo na velike odre s koncertoma v ljubljanski HALI TIVOLI v petek, 30. novembra 2012, in v mariborski dvorani TABOR v soboto, 1. decembra 2012.

Ustanovitelj in vodja skupine, pevec Vlado Kalember, je po 25 letih premora spet zbral prvotne člane skupine, kitarista Davorja Jelaviča Dada in bobnarja Slavka Pintariča Pišto.

Prvi povratni koncert na Hrvaškem je bil 1. julija v Zagrebu, na znamenitem jezeru Bundek, kjer se je zbralo več kot 50 tisoč obiskovalcev. Prav vsi so se evforično zabavali ob poslušanju njihovih velikih uspešnic, ki jih še zdaj prepevajo starejše in mlajše generacije. Le kdo ne pozna pesmi, kot so Zakuni se ljubavi, Ja nisam kockar,  Nek živi ljubav, Ana, Manuela cha cha cha, Lili, Kulminacija, Vino na usnama in številnih drugih, ki so odmevale  pozno v noč.

Prvi povratni koncert v Sloveniji je bil 11. avgusta v portoroškem Avditoriju. Tam je skupina povzročila pravo evforijo, saj so vstopnice pošle v enem dnevu, in to skoraj mesec dni pred koncertom, na dan koncerta pa sta Obala in Portorož zaradi navala obiskovalcev doživela pravi 'prometni infarkt'. Skupina se je morala po koncu koncerta zaradi bučne želje obiskovalcev na oder vrniti kar štirikrat, kar kaže na to, da je koncert izjemno uspel.

Skupina SREBRNA KRILA je zaznamovala obdobje konec sedemdesetih, osemdesetih in devetdesetih let. Njihove nepozabne uspešnice so bile stalnica vseh radijskih in televizijskih postaj, plošče pa so z lahkoto dosegale večmilijonske diamantne, platinaste in zlate naklade. Bila je prva in edina skupina, ki je v Beogradu razprodala koncert devet dni zapored!!!

Da skupina zmore in tudi hoče glasbeno zaznamovati to obdobje, je dokazala s prihajajočimi koncerti in tudi z novo ploščo, ki jo bo mogoče kupiti kmalu. Na njej je kar nekaj uspešnic, med drugimi tudi Da li je to sve, ki že osvaja radijske valove.

Na koncertu bo skupina zapela vse svoje največje uspešnice, tudi Vino na usnama, Ciao Amore, Evo noči, evo ludila in druge, ki jih je napisal Vlado Kalember.

Koncert SREBRNIH KRIL, LJUBLJANA – Hala TIVOLI, petek, 30. novembra 2012, ob 20. uri.

Koncert SREBRNIH KRIL, MARIBOR – Dvorana TABOR, Sobota, 1. decembra 2012, ob 20. uri.

Priporočamo