Srečna družina Bojana Ilijaniča v domačem brlogu

V svojem domu 
neizmerno uživata. (foto: Goran Antley) Goran Antley
14. 7. 2015

Tokrat smo obiskali novopečenega očija, vremenarja Bojana Ilijanič na Planet TV, in njegovo izbranko Petro, ki imata izredno prijeten dom.

Njuno življenje je s prihodom zdaj 2-mesečnega sina Tiana še bolj izpopolnjeno in družinica največ časa preživi v svojem lepo urejenem gnezdecu sredi Ljubljane. Tudi mi smo bili na obisku pri mladi družini in takoj smo opazili, da je bilo v opremo stanovanja vloženega kar nekaj truda in ljubezni. Sicer Bojan in Petra pravita, da jima opremljanje stanovanja ni delalo preglavic in da je bil podvig zelo zabaven.

"Izjemno sva uživala. Sicer sva imela dva meseca bolj v 'razsulu', ampak se je splačalo biti potrpežljiv," pojasni Bojan, ki meni, da ima sicer Petra boljšo žilico za opremljanje. Petra je namreč pripravila kar nekaj predlogov in skupaj sta nato izbrala tistega, ki je bil všeč obema, da sta bila na konca zadovoljna oba. Ker imata oba rada minimalizem, preproste oblike in ostre linije, sta se brez problema zedinila glede vsega. "Poudarjeni so detajli, na primer lestenec. Navdih sva iskala tudi v naravi, stene in pohištvo so v različnih odtenkih rjave, na stenah pa so kamniti detajli," še doda Bojan. Čeprav je to njun sanjski dom, si vseeno dovolita sanjati še o kamniti hiši ob morju. "A nisva zahtevna, tukaj, kjer sva, nama je najlepše," pove Bojan, ki pojasni tudi, da stanovanja še nista povsem prilagodila dojenčku. "To bo treba še urediti, ko bo otrok shodil in bo potrebna kakšna dodatna zaščita. Sva pa uredila otroško sobico s prevajalno mizo in vsem potrebnim". Družinica se sicer najraje zadržuje v dnevni sobi, ki ima lepo energijo tudi zaradi prostornosti in izhoda na teraso.

ZOJA AHLIN, foto: Goran Antley