Stančka Šukalo: Spet manekenka

Na njihovi spletni strani Stančka predstavlja različne kose naravnega spodnjega perila in perila, izdelanega iz bambusovih vlaken. (foto: Linne) Linne
Vir: Story
27. 12. 2012

Dobrih pet let je od tega, odkar je tele­vizijska voditeljica, podjetnica in nekdanja manekenka Stančka Šukalo končala svojo modno kariero. Včasih je veljala za enega izmed najbolj iskanih modelov v slovenski modni industriji, ki je orala ledino ob boku Tatjane Tutan, Martine Kajfež, Lucije Gubenšek in drugih. Po dolgoletnem premoru pa je znova naredila korak, ki je bil, kot sama pravi, zadnji v njeni modni zgodovini.

Stančka je ena izmed modelov, ki so od leta 1998 do 2008 krojili usodo slovenske mode. Ni bilo revije, na kateri se postavna svetlolaska ne bi sprehodila in svoje znanje prenašala na novinke.

Po koncu modne kariere se je odločila, da se posveti delu v organizaciji tovrstnih prireditev in dogodkov. Da stopi v ozadje in deluje na drugem področju. Seveda je ves čas ostala v stiku z modo, saj jo ta spremlja tudi pri njenem delu na televiziji.

"Razlika med enim in drugim je velika in mislim, da sem čas, ki sem ga posvetila delu na modnih brveh, dobro izkoristila. Postala sem zrelejša in se s svojim delom usmerila v popolnoma druge projekte. Od vodenja televizijske oddaje Ujemi sanje, kjer sem bila večino časa zelo humanitarno aktivna, do vodenja trženja, organizacije dogodkov in posredovanja hostes. Seveda sem si z največjim veseljem ogledala kakšno modno revijo in spremljala modno sceno pri nas. Zadnja modna revija, na kateri sem nastopila, je bila v Casinoju Mond z naslovom 30. Na njej smo nastopili modeli, ki smo bili stari 30 let. S tem sem se poslovila," pojasni Stančka.

"In od tega je zdaj že več kot tri leta. V vsem tem času sem se odzvala le na snemanje televizijskih oglasov. Vseeno se mi zdi, da je komercialen oglas drugačen," doda

Zanimivo pa je, da se je Stančka kljub dolgoletnemu premoru vseeno odločila, da svoje čare znova pokaže v katalogu za spodnje perilo. "Več kot deset let je od tega, odkar sem delala za podjetje Linne. Takrat sem bila njihov zaščitni znak. Delala sem za vse reklamne akcije, kataloge in modne revije, ki so jih imeli, in to nekaj let zapored. Potem pa sem se odločila, da je dovolj. Zdaj, ko je minilo toliko let, so me spet izzvali, naj stopim pred objektiv," pravi Stančka.

"Kljub vsem izkušnjam, ki sem si jih pridobila v manekenski karieri, pa me je tokrat pograbila precejšnja panika. Bila sem res nervozna. Še zlasti dan pred fotografiranjem. Če bi me takrat kdo vprašal, ali odpovedujem, bi takoj rekla da. A nisem mogla. Vrnila sem se z dopusta in takoj naslednji dan navsezgodaj stala v studiu. Naredila sem si frizuro, se naličila in ob sebi sem želela čim manj ljudi. Neverjetno. Včasih smo se na takšnih stvareh popolnoma sprostili. Tudi na modni reviji, ko smo se preoblačili pred vsemi modeli, tako ženskami kot moškimi, mi ni bilo nerodno. Zdaj pa mi je bilo in imela sem tremo. Ni mi bilo vseeno, saj je spodnje perilo le intimna stvar. Po vrhu pa sem postala tudi zrelejša. Pri dvajsetih mi je bilo vseeno, kaj smo slikali. S postavo se nisem obremenjevala. Tokrat pa sem imela v glavi sto in eno vprašanje. Pri 34 letih nisi več najstnik, da bi delal vse za dobro reklamo, katalog ali kaj podobnega," razloži Stančka.

In doda: "Po dveh, treh urah sem se sprostila in trema je počasi izginila. Spomnila sem se na tiste stare čase. Poleg tega pa sem tudi rekla, da je to res zadnje, kar še naredim. Le ko smo v fotografiranje vključili še moški model, sem se med preoblačenjem umaknila v drug prostor. Kar se recimo včasih nisem. Snemali smo dobrih 12 ur, saj smo posneli cel katalog. Ko se je vse skupaj končalo, sem bila tako utrujena, da sem naslednji dan kar zbolela. Stres, vročina in napetost so me vrgli v posteljo."

Lepotica, ki je modno sceno v Sloveniji krojila z znanimi modeli, kot so Tatjana Tutan, Maša Merc, Martina Kajfež ..., je po vseh teh letih spoznala, da je za njo čudovita kariera. "Takrat smo orale ledino in revij je bilo res veliko. Prav tako smo imele veliko dela z oglasnimi kampanjami. Z leti pa so se stvari močno spremenile. Včasih smo imele po tri revije na teden po vsej Sloveniji. Zdaj je mogoče kakšna na mesec. Žalostno."

Stančka se je za ta korak odločila predvsem zaradi dolgoletnega sodelovanja s podjetjem, ki proizvaja spodnje perilo po meri. "Ker imam večje oprsje, nikoli nisem našla modrčka, ki bi mi prsi naredil takšne, kot jih želim. V podjetju Linne pa so mi modrček izdelali po meri. Točno tako, kot sem želela. Na področju izdelovanja po meri in željah strank so edini v Sloveniji. S skritim receptom sem velikokrat zbujala pozornost na račun lepega dekolteja in bilo je, že pred leti, mnogo očitkov, da sem si povečala prsi. Ampak ni mi bilo treba. S pravim modrčkom sem naredila točno tak učinek, kot če bi imela umetne. Moje prsi so naravne in vsaka ženska si jih lahko s kakšnim malim trikom poveča in postavi na pravo mesto. (smeh) Res pa je, da veliko žensk ne zna kupiti pravega modrčka zase. Zato ne dosežejo takšnega učinka. Ali jim modrček prsi raztegne vsako na svojo stran ali pa so videti povešene. Prisegam na to, da so v košarici dvignjene skupaj. Po vrhu bo vsaka ženska z lepim dekoltejem veliko bolj ženstvena in seksi," pravi Stančka.

"Številne imajo tudi težave, ker za svoje prsi ne najdejo prave velikosti, na primer E, F ali še več. Pri podjetju Linne obstaja tudi to. Veseli me, da po vseh teh letih proizvodnje v Sloveniji vztrajajo in delajo ter razveseljujejo uporabnice. Njihovo perilo je resnično lahko nosljivo za vsako priložnost. Kolekcija, ki jo predstavljam za njihovo spletno stran, nazorno pokaže vse vrste perila, ki ga delajo, in mislim, da si vsaka ženska v svoji omari želi imeti nekaj posebnega, kar je narejeno prav posebej zanjo," doda Stančka.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story