Ste vedeli? Nekdanja slovenska tekaška kraljica Jolanda Čeplak danes počne TO!

Ste vedeli? Nekdanja slovenska tekaška kraljica Jolanda Čeplak danes počne TO! (foto: Profimedia) Profimedia
6. 8. 2022

Nekdanja vrhunska športnica Jolanda Čeplak je bila nekoč tekaška kraljica, s tekom pa je še danes zelo tesno povezana.

S tekom je tako ostala tesno povezana še danes in zdi se, da ji to zelo ustreza, saj je takšne vrste človek, da nikakor ne more ostati pri miru

"V mojih časih smo bili otroci iz mesta in z vasi vsi enaki, zdaj pa so med njimi ogromne razlike. Vaški otroci še vedno preživijo veliko časa na prostem in tek jemljejo tako, kot smo ga mi. Pri mestnih otrocih pa se pozna, da (pre)več časa prebijejo pred računalnikom oziroma na telefonih. Še med treningi bi jih mnogi najraje imeli ob sebi. A pri meni to ne gre," je za Lady povedala Jolanda Čeplak, ki ima danes atletsko šolo na različnih osnovnih šolah med Celjem in Velenjem.

Po končani karieri dolgo ni bila športno aktivna

Čeprav je bil marsikdo prepričan, da kot športnica čuti potrebo po prostočasni rekreaciji, pa ni bilo tako. V več kot 30 letih se je namreč, kot je priznala, naveličala garanja. Težko se je pripravila k temu, da bi ponovno postala aktivna, čeprav je vedela, da je to zanjo dobro.

Naposled jo je streznilo, ko je začela čutiti bolečine v hrbtu in odločila se je, da ponovno obudi svojo ljubezen do teka. Vsak dan preteče nekaj kilometrov in, kot pravi, je vesela, da se to pozna na njeni kondiciji, pa tudi telesu.

Vir: Lady, Metropolitan.si
Fotografije: Profimedia

Preberite več na Aktivni.si