Štefko Bratkovič: Gre na John Deere Đir

Vir: Govori.se
29. 5. 2013

Štefko Bratkovič, največji prometni strokovnjak med radijci, se vrača na slovenske ceste. Tokrat z neposrednim sporočilom, da slovenski vozniki vozimo prehitro.

Na počasnejšo vožnjo bo opozarjal s počasno vožnjo.

S kosilnico bo prečil Slovenijo, pot ga bo vodila od Svete Trojice do Portoroža. Prejšnji teden je v slovenskih kino dvoranah začel igrati šesti del akcijskega filma Hitri in drzni, ki prikazuje drzne, hitre in vratolomne vožnje z avtomobili.

Na Radiu Center gredo ta teden tudi na ceste, ampak s popolnoma drugačnim sporočilom.

Štefko Bratkovič, ki v jutranjem programu vsako jutro skrbi za redno obveščanje o dogajanju na slovenskih cestah, opaža, da je hitrost eden izmed glavnih razlogov za številne nesreče v cestnem prometu. Zato se je odločil za nevsakdanjo akcijo, ki jo povzema v naslednjih besedah.

"Kljub visokim kaznim in dejstvu, da hitrost ubija, slovenski vozniki še vedno vozimo prehitro. Zato se bom v torek, 28. maja, podal na pot preko Slovenije, od vzhoda, proti zahodu. Poti se bom lotil počasi, s kosilnico in sicer zato, da dokažem, da je iz točke A do točke B, mogoče priti varno in pravočasno. Vsak dan bom na kosilnici preživel dolge ure, iskreno pa upam, da bomo s pomočjo Radia Center uspešno nagovorili čim več ljudi. Naš cilj je, da ljudje o svoji vožnji temeljito razmislijo in hitrost prilagodijo omejitvam. Ob tem voznice in voznike naprošam za strpnost in razumevanje."

Štefkova pot bo potekala v naslednji etapah:

  • Torek, 28. maj, Sveta Trojica - Celje
  • Sreda, 29. maj, Celje - Ljubljana
  • Četrtek, 30. maj, Ljubljana - Postojna
  • Petek, 31. maj, Postojna - Portorož

Štefkotov podvig bo mogoče v živo spremljati na povezavi: Radio center - Štefko

Priporočamo