Survivor: Kdo bo zmagovalec?

Survivor: Kdo bo zmagovalec? (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Nova
2. 12. 2016

Napočil je čas za veliki finale Survivorja!

Sploh ne dvomimo, da je teh 42 dni tekmovalce močno spremenilo, zato smo pobrskali po arhivu in preverili, kako sta pomanjkanje in stres vplivala na njihova 'teleščka', ob tem pa vam predstavljamo tudi spremenjene fante in dekleta, za katere boste lahko v teh dneh stiskali pesti.

  • Alen Perklič, Malahorna (24 let)

Glavni adut: "Mislim, da bo moja celotna izkušnja prepričala poroto."

Kako ga je bivanje na otoku spremenilo?
"Začel sem ceniti malenkosti, spoštovati odnose in ljudi, ki so mi blizu. Šele po takšni izkušnji se dodobra zavedamo, kaj za nas pomenijo malenkosti in da bi vsakdo moral ceniti to, kar ima, ter ne zgolj hrepeneti po več.
Alen je v Survivorju izgubil približno 12 kg, kar je bil zanj velik šok. Še večji šok pa je telo doživelo ob vrnitvi domov, kjer so bile oči in duša dosti bolj lačne kot telo, tako da je planil po nezdravi hrani in se v slabih treh tednih zredil za 16 kg. 

  • Maja Pirc, Kranj (26 let)

Glavni adut: "Nimam nobenega aduta, razen biti to, kar sem."

Kako jo je bivanje na otoku spremenilo?
"Veliko bolj cenim vsakodnevni luksuz, ki je bil prej nekako samoumeven. Ta izkušnja me je nedvomno učvrstila in pripomogla k temu, da sem bolje spoznala samo sebe. Z nekaterimi stvarmi se tako preprosto ne splača obremenjevati.
Med bivanjem na otoku je izgubila približno 7 kg. Po določenem času se je sicer njen želodec navadil na borne količine hrane, zato lakote ni več čutila, le še šibkost. Proti koncu pa je utrpela tudi vnetje jeter, kar ji težave povzroča še danes.

  • Jurij Blatnik, Spodnja Polskava (50 let)

Glavni adut: "Prvi dan Sandi, zadnji dan Sandi."

Kako ga je bivanje na otoku spremenilo?
"Po vsem tem času sem začel bolj ceniti sebe, utrdil sem se med prilagajanjem v ekstremnih situacijah in se naučil funkcionirati s popolnimi neznanci. Kljub temu smo na otoku ustvarili prijetno skupnost in si našli nove življenjske prijatelje."
Njegovo telo ni doživelo posebnih sprememb. Motilo ga je le pomanjkanje energije, saj je rad ves čas v pogonu. Ker je nezahteven jedec, je izmed vseh tekmovalcev doživel najmanjše nihanje teže v mesecu in pol na otoku, izgubil je le 2 kg.

  • Teja Kralj, Škofja Loka (37 let)

Glavni adut: "Vsak sebi je glavni adut v finalu, čeprav nikoli ne veš, kaj se po glavi plete poroti."

Kako jo je bivanje na otoku spremenilo?
"Vsi smo imeli dovolj časa, da smo razmišljali o tem, kdo smo, kaj smo, kaj je prav in kaj narobe. Lakota še bolj spremeni odnos do hrane, poleg tega pa ugotoviš, da se je ljudem, ki ti ne ustrezajo, treba izogibati. Življenje je kratko in treba ga je živeti kar se da lepo.
Tejino telo se je v tem času izčrpalo, saj je bila proti koncu oddaje že kar malo podhranjena, zato je zadnje dni komaj hodila. Želodec se ji je skrčil in ob prihodu domov se je zato morala dobro obvladati.

  • Sandi Sinanović, Celje (28 let)

Glavni adut: "Opomnil bom vse, naj sledijo svojim sanjam in da sem pravi dokaz, kaj vse je mogoče s tem doseči."

Kako ga je bivanje na otoku spremenilo?
"Moje razmišljanje je še vedno isto. Soočil sem se z ljudmi z velikim egom, in ko ga enkrat podreš, se jim je nemogoče prikupiti nazaj."
Sandiju so ostale sledi ran iz prve borbe ter preostalih spopadov, vendar se s tem ne obremenjuje. Čas namreč celi rane, kar pa ga ni ubilo, ga je naredilo le še močnejšega.