Suzana Jakšič: "Ne predstavljam si življenja brez svojih mačk!"

Suzana Jakšič: "Ne predstavljam si življenja brez svojih mačk!" (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
22. 1. 2017

Suzana Jakšič je ženska, ki se je največkrat udeležila resničnostnih šovov, sedanja dolgoletna koordinatorka TV-oddaje Ujemi sanje ter velika ljubiteljica živali.

Suzana Jakšič je ženska, ki se je največkrat udeležila resničnostnih šovov, sedanja dolgoletna koordinatorka TV-oddaje Ujemi sanje ter velika ljubiteljica živali. Zaradi slednjega jo vse življenje obkrožajo predvsem mačke. "Ne predstavljam si življenja brez svojih mačk, saj sta kot moja otroka. Nagajata, delata družbo, sta pa tudi v veliko skrb. Ker je moje delo večinoma terensko, velikokrat odpotujem in skrb za prehrano muc prevzame soseda. Packo, dveletni mačkončič, dobro ve, kdaj grem, in se takoj uleže v kovček. Težko ju pustim sama, vendar sem v pritličju in sta lahko zunaj," pove Suzana, ki letos zaradi mačk ni mogla silvestrovati.

"Lumpa, osemletna mačja gospa, se zelo boji pokanja petard, Packo pa je tako ali tako zelo plašen muc in najdenček, ki so ga neki hudobneži verjetno maltretirali, saj je imel zlomljen repek, manjkal mu je košček ušesa in par zob. Danes je velik maček, vendar je plašen. Želela sem ju zapreti v stanovanje in praznovati z družbo pri prijateljici. Ker pa sta kar poskočila ob vsakem poku, sem raje ostala doma. Opolnoči, ko je pol ure nepretrgoma pokalo, sta bila z mano v postelji, pod odejo, tresoč se od straha," jezno razlaga Suzana, ki bi ukinila prodajo pirotehnike ter oglobila vse uporabnike. "Italija je to letos že storila, upam, da se do konca leta naši poslanci lotijo tudi tega problema. Poleg vseh kazni, ki jih plačujemo, bo ta še kako dobrodošla. Za vse živalce, za naša ušesa ter čistočo ulic, kjer ležijo strupeni odpadki petard."