Suzana Jakšič: Zapleti s knjigo

Vir: Govori.se
11. 3. 2010

Že pred meseci je bil napovedan izid knjige Suzane Jakšič, a je zaradi zapletov še vedno ni na knjižnih policah.

Suzana nam je zaupala: »Hitrejšo izdajo mi je preprečilo mnogo dejavnikov. Med njimi snemanje Kmetije, zdravje, predvsem pa zavlačevanje založbe Učila, s katero mi je bilo ponujeno sodelovanje, in sicer že septembra lani, konkretno na tiskovki knjige Damjana Murka. Srečko Mrvar se izgovarja celo na svojo enomesečno odsotnost. Sklepam, da v tem času založba ni poslovala, saj ga ni nihče nadomestil, nihče se mi ni javljal na telefon in odgovora na e-pošto tudi ni bilo.

Poleg tega se mi ne zdi profesionalno, da založba razkriva v medijih višino mojega honorarja, ki med drugim sploh še ni bil dogovorjen. Sicer pa so mi tudi nekateri, ki so sodelovali z njimi, potožili zaradi podobnih težav. Zaradi vsega tega sem seveda iskala drugo, resnejšo založbo. Zelo sem vesela, da sem našla založbo Pivec, saj so me zelo lepo sprejeli, po enem sestanku in nekaj telefonskih pogovorih je bila po enem tednu pogodba podpisana!«

Suzana je še dodala, da je prejela neprimerno višji honorar, kot bi ga pri Učilih, in da bo knjiga zdaj res na policah konec tega meseca.

Priporočamo