Suzana Lara Krause - predsedniška kandidatka, ki zna vložiti kumarice in skuhati marmelado

Suzana Lara Krause - predsedniška kandidatka, ki zna vložiti kumarice in skuhati marmelado (foto: Nebojša Tejić/STA) Nebojša Tejić/STA
Vir: STA
13. 10. 2017

Kdo je Suzana Lara Krause, ki si jo je javnost trenutno najbolj zapomnila po izjavi, da zna vložiti kumarice in skuhati marmelado?

Kandidatka stranke SLS se je rodila 15. 3. 1979 na Ptuju, otroška leta pa je preživljala v Doliču v občini Destrnik, kjer je obiskovala tudi osnovno šolo. Po opravljeni ptujski gimnaziji je odšla na študij v Ljubljano, kjer je diplomirala na Filozofski fakulteti. Leta 2007 je pridobila strokovni naslov profesorica slovenščine in ruščine, danes pa je samostojna podjetnica.

Politično je aktivna od 2010, in sicer predvsem v stranki, kjer je tudi predsednica Slovenske ženske zveze in članica izvršilnega odbora stranke.

Prepričana je, da Slovenija potrebuje predsednico, ki zna delati s svojimi rokami in ima srce na pravem mestu in ki čuti, da je Slovenija več kot le pest riža.

V svojem programu je navedla, da je kandidatka, ki se je pripravljena boriti proti korupciji, proti kvarnim posledicam preteklih režimov. "Verjamem, da se moramo iz preteklosti učiti, hkrati pa ne dovoliti, da nas hromi in medsebojno spre," je navedla.

S svojo kandidaturo želi pokazati Sloveniji, da razume matere, podjetnike, kmete, obrtnike in delavce ter vse tiste, ki so vedno pozabljeni, izpuščeni, etiketirani in potisnjeni na stran.

Odmevala je njena izjava s predstavitve, na kateri je dejala, da zna vložiti kumarice in skuhati marmelado, pozneje pa je pojasnila, da je s tem želela poudariti svoje korenine in tradicionalno vzgojo.

Že desetletje je poročena z Američanom, s katerim imata tudi dva otroka.

Je lastnica hiše na Ptuju, ki je obremenjena s hipotekarnim posojilom, in osebnega avtomobila, nima vrednostnih papirjev in ne deležev v podjetjih. Kot samozaposlena na mesec izda za 2000 evrov računov.

O slavnih kumaricah tudi pri Avdiču!

Priporočamo