Suzana Perman: "Od nekdaj si želim dva otroka"

Suzana Perman: "Od nekdaj si želim dva otroka" (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
18. 10. 2017

Suzana Perman je znan obraz naše največje komercialne televizijske hiše, saj je že sedem let novinarka v oddaji 24ur, enkrat na mesec, ob petkih, pa tudi voditeljica večerne oddaje. Kljub atraktivnem videzu, zaradi katerega jo marsikdo uvršča med najlepše televizijske obraze, je plavolasa lepotica predvsem zelo inteligentna in ambiciozna mlada ženska. Po izobrazbi je namreč univerzitetna diplomirana pedagoginja (FF) in magistrica novinarskih študij (FDV).

Suzana je zaupala, da s sodelavci preživijo toliko časa, da so kot velika družina. "Medsebojno smo odvisni, zelo se razumemo. Drug brez drugega ne moremo, tipična beseda sodelavec je na Popu čisto nekaj drugega. Tukaj smo prijatelji, zaupniki, psihologi. Počutiš se sprejetega in tudi druge sprejmeš," je povedala lepa plavolaska, ki med gledalci slovi tudi po tem, da je suverena na svojih vklopih v živo. "Predvsem se moraš zelo osredotočiti na vsebino in biti prepričan, o čem govoriš. Če ne veš, kaj govoriš, se boš motil. Moraš znati isto stvar povedati na različne načine in čim bolj ljudsko.

Zakaj sem malo bolj sproščena? Mogoče zaradi kilometrine in prepričanosti, da bo vse v redu in da sem se res zelo dobro vsebinsko pripravila," je razkrila novinarka in dodala, da se na tovrstnih javljanjih v živo lahko pripeti marsikaj nepredvidljivega. "Lahko strela udari, lahko kar nenadoma začne deževati, ti pa moraš svoje oglašanje izpeljati do konca. Spomnim se, da je nekoč nenormalno začel pihati veter, lasje so mi šli čez glavo, še dežnik se mi je okoli obrnil. Kaj sem naredila? Nasmejala sem se in poskušala izpeljati, kot da se ni nič zgodilo.

Ko sem imela vklop zunaj v popolni temi, se je zgodilo, da je agregat nehal delovati, vse luči, ki so bile uperjene vame, so ugasnile in nenadoma je bila okoli mene popolna tema, videlo se je samo malce mojih blond las in bele zobe. Ampak treba je bilo končati, saj gledalcev ne zanima, kako se ti počutiš, ali te zebe, ti je vroče, pričakujejo, da bodo dobili neko vsebino,« je v smehu povedala Ljubljančanka.

V prostem času je skiperka

Seveda me je zanimalo tudi, kakšna je Suzana, ko ugasnejo kamere. "Zbežim k morju, zelo veliko jadram, naredila sem izpit za čoln do 24 metrov in izpit za skiperko. Obožujem občutek svobode, ki ti ga da jadrnica. Ne znam povedati, kako je to lepo. Ko si v stiku z naravo, ko je veter, adrenalin, se moraš kar malo boriti za preživetje. Ko sem se pred leti razšla s takratnim fantom in sem se bila primorana preseliti nazaj k staršem, sem se slabo počutila, kot bi šla 10 korakov nazaj. In takrat sem prvič privolila, da grem z neznanimi ljudmi na jadrnico. Saj sem morala narediti nekaj, da sem prišla spet k sebi.

Takrat sem dobila občutek, da bo vse v redu, tudi če ne vem, kam grem. Ko sem se vrnila, sem se pomirila s preteklostjo in gledala v prihodnost," je bila iskrena Suzana, ki marsikaterega moškega pred televizijskimi zasloni pritegne tudi s svojim videzom, saj že od vsega začetka dela na tej televiziji slovi kot ena najbolj privlačnih novinark. "Veliko mi pomeni to, da sem urejena, sploh ko grem v službo. Doma in za v trgovino se ne ličim in ne nosim pet. Ko pa pridem v službi enkrat ali dvakrat na leto brez pet, me vsi debelo gledajo," je v smehu povedala lepotička, ki je v službi rada urejena. "Če sem v petah, me tudi politiki drugače gledajo in obravnavajo, kot če bi na teren prišla v supergah," je priznala Suzi, kot jo kličejo prijatelji.

Za vitko postavo pa redno skrbi s tekom. "Tečem dvakrat do trikrat na teden in tudi tukaj je prisoten občutek svobode. Kot da se grem pogovarjat s kolegico in dam iz sebe ven vse, kar me teži. Tečem zjutraj ali zvečer, čisto odvisno. Pomagajo mi tudi kratki vikend izleti, da grem kam prespat in za en dan zamenjam okolje. Ni nujno, da je tujina, povsem dovolj mi je Slovenija, kakšen Bled, Bohinj ..." je povedala.

Barbara Majič