Ponovitev Sneguročke Svetlane Makarovič

Ponovitev Sneguročke Svetlane Makarovič (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Govori.se
3. 4. 2013

V petek 5. aprila, si lahko v Kinu Šiška ogledate ponovitev predstave Sneguročka, ki je nastala pod taktirko Svetlane Makarovič.

Najnovejša in najlepša izmed baladnih izpovedi Svetlane Makarovič, svetlobna, temačna pravljica o Sneguročki, zgodba o silni bridkobi in grozi pa obenem neprekosljivi lepoti, hrepenenju in razočaranju ... Zgodba, ki se konča z nežnim darilom ruske zime.

Ob izidu knjige Balada o Sneguročki se je rodil edinstven literarno-glasbeni večer, kakršnega v Sloveniji še nismo doživeli, saj se vrhunska dramska interpretacija kongenialno spoji s prečudovito glasbo, ki se dotakne najglobljega in najbolj skritega kotička človeške duše.

Ta večer je darilo najžlahtnejši, najbolj zahtevni publiki; ob zgodbi bodo zaživele in se iskrile čudovite ruske baladne pesmi v izvedbi virtuoznega kvarteta Mar Django pod vodstvom Vitalija Osmačka.

Pred kratkim smo s Svetlano Makarovič izvedli tudi intervju, v katerem je spregovorila o svojem življenju in delu: Svetlana Makarovič: "V seks sem se včasih prisilila".