Svetovalka Kellyanne Conway je ta hip najpomembnejša ženska v življenju Donalda Trumpa

Svetovalka Kellyanne Conway je ta hip najpomembnejša ženska v življenju Donalda Trumpa (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
19. 1. 2017

49-letna Kellyanne Conway je svetlolaska, ki je 17. avgusta lani postala prva ženska vodja katerekoli republikanske predsedniške kampanje. Donald Trump jo je, kljub svojim številnim konservativnim načelom, postavil na čelo svoje predsedniške kampanje, spremljala pa ga je na vseh poteh, govorih in televizijskih nastopih, na katerih je v njegovem imenu večkrat tudi izrazila njegovo stališče.

Brez dvoma gre torej za najpomembnejšo svetlolasko na njegovi poti ta hip. V resnici gre za žensko, ki je zadnjih 30 let svoje kariere namenila svetovanju republikancem, kako se približati ženskim volivkam, kar je pred imenovanjem na položaj 'predsednikove svetovalke' 22. decembra prejšnjega leta počela tudi za Trumpa. Njuna zgodovina torej sega v čase pred njegovo izvolitvijo za predsednika Združenih držav, v tem času pa si je pri Trumpu, kot kaže, nabrala kar nekaj bonus točk, saj je v eni od svojih zadnjih izjav zanjo našel le lepe besede. "Kellyanne Conway je zaupanja vredna svetovalka in strateginja, ki je igrala ključno vlogo pri moji zmagi. Je neutrudna svetovalka mojega programa in resnično ima dober pristop, kako učinkovito skumunicirati moje sporočilo. Vesel sem, da bo del moje skupine v Beli hiši," je povedal Trump o ženski, o kateri je znano presenetljivo malo.

Vzgojila jo je ženska

Morda pa njeno zanimanje za žensko volilno populacijo v Združenih državah izhaja iz dejstva, da jo je v izredno sposobno žensko vzgojila le mama. Njeni starši so se namreč ločili, ko ji je bilo komaj tri leta. "Živela sem z mamo, njeno mamo in z njenima dvema neporočenima sestrama. Vzgojile so me torej štiri italijanske katoliške ženske," je povedala v enem od tujih intervjujev, kar pa se je, kot kaže, splačalo, saj bo Kellyanne zasedla najvišji ženski položaj v Beli hiši do zdaj.

Nekdanja lepotna kraljica

Kellyanne moške ne privlači le s svojo inteligenco, temveč tudi s svojo lepoto. Leta 1982 je v svojem domačem New Jerseyju osvojila naziv Blueberry Princess na lepotnem tekmovanju, saj je kot dekle delala na kmetiji, kjer je bila glavna obrt pridelava borovnic. S svojo pridnostjo pa si je v osmih letih dela na omenjeni kmetiji prislužila tudi sloves najboljše delavke.

  • Uspešna kariera in uspešna družina
    Sicer pa se Kellyanne ni v celoti prepustila željam po slavi in kariernem uspehu. Vse od leta 2001 je namreč poročena z newyorškim odvetnikom Georgeem T. Conwayem III., s katerim imata tudi štiri otroke, med njimi dvojčka.