Svetovno priznan koreograf iz Kazine Mitja Popovski: »Leta niso pomembna«

18. 8. 2015

Mitja Popovski je eden najbolj znanih uspešnih koreografov tako v Sloveniji, kot tudi tujini. V plesni šoli Kazina, najstarejši plesni šoli pri nas, uči plesalce koreografij, ki jih nato ponesejo med svetovne prvake. Mitja se lahko namreč pohvali, da se ponaša z največ naslovi svetovnih prvakov v različnih plesnih disciplinah. Zavidanja vreden pa je tudi njegov mladosten videz. Zaupal nam je, kako mu pri svojih 48. letih uspe biti tako aktiven.

»Kot koreograf se ves dan družim z mladimi, ki jih poučujem. Tako o svoji starosti pravzaprav ne razmišljam. Vse kar šteje je počutje, energija in strast. Te me držijo pokonci,« pove Mitja Popovski, ki ne more skriti svoje strasti do plesa. Sicer pa mu je že od samega začetka velik vzor tudi njegova žena Mojca Uršič, ki je tudi sama koreografinja in trenerka selekcijskih tekmovalnih skupin vseh starostnih razredov.

»Oni mi je bila vzor. Bila je začetnik dobrih zgodb v koreografijah. In to preferiram tudi sam, saj mi je cilj, da si ljudje mojo koreografijo zapomnijo tudi en mesec po tem, ko so jo videli,« z žarom v očeh pove Mitja. Skupaj učita tudi v plesni šoli Kazina, ki ima status najstarejše plesne šole v Sloveniji, tako da ju združuje ljubezen do plesa. Sicer pa imata tudi dve ljubki hčerki, ki ju prav tako polnita z energijo, saj družino še vedno postavljata na prvo mesto.

»Če delaš zmerno, je to zdravo. Vedno se mora najti čas tudi za družino in sprostitev,« dodaja Mitja.

Značke: Mitja Popovski