Svežina na glasbeni sceni: Anabel, zmagovalka festivala Poprock

Svežina na glasbeni sceni: Anabel, zmagovalka festivala Poprock (foto: Jaša Muller) Jaša Muller
Vir: Story
25. 7. 2017

Mlada pevka iz Celja, ki sliši na umetniško ime Anabel, je letos slavila na festivalu Poprock v sklopu Dnevov slovenske zabavne glasbe na Televiziji Slovenija. Dama, ki je konec aprila dopolnila 18 let, mimogrede, z bratom dvojčkom Tilnom jih je proslavila v Amsterdamu, je strastna glasbenica. Pa tudi sicer velika umetniška duša. Radijske poslušalce je osvojila s svojim prvim hitom Ob kavi, s katerim je slavila tudi na omenjenem festivalu.

Anabel, katere pravo ime je sicer Ana, je dijakinja ekonomske gimnazije v Celju. Od malih nog rada poje, igra klavir in kitaro, pri 15 letih pa jo je navdušilo glasbilo ukulele, ki se ga je kar sama naučila igrati nekega popoldneva na dopustu. Poleg glasbe pa mlado umetnico zelo zanima tudi moda.

Za svoj premierni glasbeni nastop na velikem odru seveda tudi videza ni prepustila naključju. "Ker zelo rada ustvarjam, mi je bila obleka za nastop na festivalu Poprock en velik izziv. Sama sem si zamislila, kakšna naj bi bila, sem pa seveda pri tem upoštevala tudi nasvete ekipe, ki ima precej televizijskih izkušenj in izkušenj iz glasbenega sveta," pojasni Anabel in doda: "Z njihovimi nasveti sem zrisala krilo, ga kombinirala z drznim zgornjim usnjenim delom in začinila z malce odbito obutvijo. Krilo se mi je zdelo kot nekakšen glavni del obleke, nekaj, kar je res posebno. Zato sem izbrala pisane vzorce, saj me tudi najbolje opišejo."

Živahna najstnica je s svojo pojavo navdušila tudi gledalce, saj je prepričljivo zmagala s svojo pesmijo Ob kavi, ki se je v tednu po festivalu že zavihtela med najbolj predvajane slovenske pesmi na radijskih valovih.

Anabel je oder med drugim delila tudi z bratom dvojčkom. "Tilen je moj brat dvojček, ki je stal tudi poleg mene na odru in plesal. Poleg njega so bili še plesalci plesne šole Igen in koreograf Marko Maag, ki je dodelal naš nastop. Z bratom dvojčkom se odlično ujamem, je prav posebna oseba, ki ji res lahko zaupam in se nanjo obrnem kadarkoli. Tudi ob 2. uri zjutraj, če je treba. (smeh) Kot otroka sva si seveda tudi nagajala, a vse bolj v igri. Zdaj pa se odlično razumeva in podpirava na vseh področjih. Poleg njega imam še starejšega brata, ki pa je bil na festivalu predvsem šofer. (smeh) No, pa tudi že v fazi priprav, ko je bilo treba kar nekajkrat v studio, saj me je moj producent Nino Ošlak precej priganjal. (smeh) Za to sem mu seveda hvaležna, saj drugače pesem in nastop ne bi bila tako dobra. No, pa tudi zmaga verjetno ne bi šla v moje roke," ponosno o svoji zmagi in odnosu z bratom ter ekipo razlaga simpatična Anabel.

S prijatelji je v Amsterdamu proslavila svojo polnoletnost, a mlada dama pravi, da to ni edino potovanje letos, saj zelo uživa v odkrivanju vseh znamenitosti in čudes, ki jih človek vidi, ko potuje po svetu.

"Zaljubljena sem v glasbo in zato si želim nadaljevati šolanje. Oče je v otroštvu igral trobento, mami klavir, no, jaz sem se v zadnjem času navezala predvsem na ukulele, saj je to majhen in zelo priročen inštrument, ki ga lahko tudi poleti brez težav vzameš na plažo zvečer in prirediš pravi žur," se zasmeji.

Sicer pa se je glasbene kariere lotila zelo premišljeno in z ekipo, s katero se dobro ujame: "Vesela sem, da me je moj režiser in koreograf Marko Maag odkril v plesni šoli Igen, kjer tudi poučuje, ter me predlagal producentu Ninu Ošlaku, akademskemu glasbeniku in nasploh odličnemu pevcu. Super je, da lahko delam z mlado ekipo, s katero imamo zelo podoben pogled na glasbo in ustvarjanje. Spoštujem pa oba in cenim njune včasih precej direktne kritike, saj vem, da mi s tem pomagata in omogočata, da se razvijam kot glasbenica. In verjamem, da brez takšne ekipe gotovo ne bi zmagala na festivalu, saj sama ne bi zmogla vseh obveznosti in usklajevanj."

MIMA

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story29/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 29/2017

Story 29/2017, od 13. 07. 2017