TA znana Slovenka je bila žrtev nasilnega moža, razkrila je, kaj vse se ji je dogajalo

Pika <br />Zrim<br /><h1>Ste dolgo oklevali, ko so vas povabili v oddajo?</h1>Že 30 let sem tako ali drugače v medijih, zadnje desetletje z razvojem družabnih medijev pa so mediji del mojega javnega življenja. Seveda pa je odločitev za sodelovanje v oddaji zahtevala tudi nekaj časa in razmisleka.<br /><h1>Kako so vašo odločitev sprejeli najbližji?</h1>Odločitev ni prišla z neba, tako da smo se pred tem kar veliko pogovarjali. Najbližji poznajo moj značaj in delo, zato ni bilo nobenih nasprotovanj.<br /><h1>Vas prijateljice podpirajo ali vam zavidajo ves glamur, ki vas čaka?</h1>Imam nekaj prijateljic, ki se poznamo še iz otroških let in se še vedno redno dobivamo, se skupaj veselimo in tolažimo. Tako da je beseda zavidanje ostala tam nekje daleč v srednji šoli.<br /><h1>Ste spremljali ameriško verzijo resničnostnega šova?</h1>Po pravici povedano nisem. Sem si pa v zadnjem času ogledala nekaj nadaljevank in mislim, da je Amerika popolnoma druga dimenzija v načinu življenja in razmišljanja.<br /><h1>Imate občutek, da tudi sami živite sanjsko življenje?</h1>Nimam občutka, da živim ravno sanjsko življenje. Zame je uspeh življenja to, da sem dosegla nekatere cilje, ki sem si jih zadala. In na neki način lahko temu rečemo tudi sanje.<br /><h1>Kaj sploh pričakujete od šova?</h1>Po pravici povedano, ne pričakujem veliko. Predvsem novo izkušnjo z medijem, ki mi do zdaj ni bil blizu. Seveda pa se veselim družbe vseh preostalih vražjih dam in z radovednostjo pričakujem nove izzive.<br /><h1>Kaj je vaš življenjski moto?</h1>Življenje je, da ga živimo. (foto: Foto: Marko Delbello Ocepek) Foto: Marko Delbello Ocepek
11. 11. 2021

Spoznali smo jo v šovu Vražje babnice, kjer je takoj pritegnila pozornost.

Pika Zrim je res dama in pol - podjetnica, modna svetovalka, zdaj pa še zvezdnica resničnostnega šova. Je atraktivna, postavna in predvsem zelo odkrita.

Hčerka Saše Lendero in Mihe Hercoga je zdaj takšna lepotička, kaj pravite, komu je bolj podobna?

Tako smo pred kratkim lahko izvedeli, kaj je bil pravi vzrok za to, da se je ločila od prvega soproga. Žal je šlo za nasilje. Med drugim je dejala, da se je po tridesetem letu začela postavljati zase, kar je pomenilo, da je rekla tudi stop. To pa je začelo še bolj razdiralno vplivati na njun odnos.

Dodala je, da nobena ločitev ni lepa ter da je njena bila res grda. "Ločila sem pa se zaradi nasilja. Občutek, ko se nekdo spravi natej, je zelo ponižujoč," je dejala v oddaji. Začelo se je s klofutami, kar se je z leti stopnjevalo in pripeljalo do grdega nasilja, do pretresa možganov in šivanja glave.

Dodala je, da si želi, da bi bile ženske bolj pogumne in poklicale varne hiše ter začele s postopki, saj nikoli ne bo boljše. Pika se je odločila tako, da je nekega dne pogledala svoja otroka in si rekla, da potrebujeta mamo, zato je vzela kovčke in odšla.

Zdaj je že dolgo časa srečna z drugim soprogom Jankom, ki jo spoštuje in ljubi. Pravi pa še, da se take rane iz preteklosti nikoli ne bodo popolnoma zacelile. Ob tem lahko Piki samo damo kapo dol za njeno odločitev in pogum, ki ga je zbrala.