Tadej Pišek (Reka ljubezni): Za trdno zvezo je potrebno vložiti velik trud

Tadej Pišek (Reka ljubezni): Za trdno zvezo je potrebno vložiti velik trud (foto: arhiv POP TV) arhiv POP TV
Vir: Jana
31. 1. 2018

Simpatičen in nadarjen igralec, ki je postal slovenski javnosti poznan prek lika mizarja Roka v televizijski seriji Reka ljubezni.

Ste imeli v mislih plan B, če bi se vam načrt z igralsko kariero ponesrečil?

Igralska kariera definitivno nikoli ni bila moj plan a, zgodila se je precej po naključju.

Se vam zdi sicer v življenju pomembno, da imamo rezervni načrt?

Nikoli se ne zanašam na plan B, verjamem v to, da se s trdim delom, pozitivnim pogledom na svet in kančkom sreče v življenju nekako vse poklopi.

Zasledila sem, da je bila vaša prva odigrana otroška predstava Sapramišja sreča v Mini teatru. Se spomnite svojega prvega stika z gledališčem?

Kot otrok sem ogromno hodil v Slovensko mladinsko gledališče, njihove predstave sem požiral z odprtimi usti, čeprav sem le redkokdaj razumel vsebino. Njihova estetika me je začarala in me vedno znova posrkala vase, neskončno sem si želel nekoč stopiti na njihov oder. Za zdaj se mi ta želja še ni uresničila. (smeh)

Nismo vas ravno vajeni v televizijskih vlogah, – kaj vas je pritegnilo pri projektu Reka ljubezni?

Nov izziv, novi ljudje, nova izkušnja ... In še mnogo drugih dejavnikov je vplivalo na mojo odločitev, da sprejmem vlogo Roka.

Kako sta se s soigralko Laro Komar ujela na snemanjih? Je tako prijetna kot Irena?

Z Laro se imava super. Imela sva se rada že pred Reko ljubezni, zdaj pa to izkoriščata še Rok in Irena.

Pa ste tudi v resničnem življenju tako ljubosumni, kot je Rok v seriji?

Tadej je v resničnem življenju precej drugačen kot Rok. Včasih še jaz ne razumem tega lika ... (smeh)

Verjamete v ljubezen na prvi pogled?

Verjamem, da lahko nekdo nekoga na prvi pogled popolnoma omami, ga očara, obnori. Verjamem pa tudi, da je za trdno zvezo treba vložiti veliko truda, ki pa se tisočkrat povrne.

Snemanja so precej naporna, poleg tega delujete tudi v Slovenskem stalnem gledališču Trst – imate sploh kaj prostega časa?

V Trstu sem sicer član igralskega jedra, a tam nisem redno zaposlen. Delam pri projektih, v predstavah, kjer me potrebujejo, sicer pa ostajam svobodni ustvarjalec. Prostega časa je malo, a ga poskušam preživeti čim bolj kakovostno. Predvsem mi primanjkuje spanca, včasih na prost dan prespim celo dopoldne.

Med drugim igrate tudi v predstavi Nora dekliščina – ste privrženec tovrstnih 'dogodkov', kot so dekliščine, fantovščine?

Ljudje se na tovrstnih zadevah zabavajo, jaz pa sem privrženec smeha in zabave. Vedno sem vesel, ko se ljudje zabavajo, še posebno kadar imam privilegij, da to opazujem z odra.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?

Spil bom kozarec vina in se pustil presenetiti. (smeh)

Besedilo: Ksenija Sedej // Fotografije: arhiv Pop TV