Tadej Pišek vsak prizor odigra intimno

Tadej Pišek vsak prizor odigra intimno (foto: Tomo Jeseničnik) Tomo Jeseničnik
Vir: Nova
20. 9. 2018

Priljubljeni igralec Tadej Pišek, ki ga lahko spremljamo v domači nanizanki Reka ljubezni, se je po zasluženem oddihu poln novih moči že vrnil na televizijske zaslone.

Še preden bomo spoznali nove napete ljubezenske zgodbe, pa si je mladi igralec vzel nekaj časa tudi za nas ter nam zaupal, kako poteka snemanje zelo priljubljene domače nanizanke ter kako mu uspe ločiti delo, igralske poljube in zasebno življenje.

Poletje se počasi zaključuje, kako in kje ste ga preživeli?

Velik del poletja sem preživel delovno. A kljub temu sva se z dekletom najprej odpravila na potep po Sardiniji, preostanek dopusta pa sva aktivno kolesarila po Sloveniji in si nabirala kondicijo in energijo za vrnitev na delo.

Svoje zasebno življenje zelo neradi delite z javnostjo, pa vendar ste pred dnevi na družbenem omrežju pokazali svoje dolgoletno dekle ...

Rad imam svojo zasebnost, svojo intimo. Dekleta ne skrivam in najine fotografije niso nobena redkost, sem pa prepričan, da je najin odnos nekaj, kar mora ostati najino, osebno. Velik del življenja in svojega dela delim s celotno Slovenijo, ta del pa ohranjam zase in za ljudi, ki so mi blizu.

Seveda ob tem ni manjkala še fotografija ob velikanski Nutelli, ste sicer zelo sladkosned? Kaj od sladkega vam najbolj tekne?

No, ta velika Nutella je bila v bistvu stol in fotografija je bila seveda šala. Drugače pa nisem ravno ljubitelj sladkega. Rad pokusim kakšno dobro domače pecivo, le redko pa si zaželim čokolade, tort, sladoleda ...

Kako pa se sicer radi kulinarično razvajate?

Zelo rad dobro jem. Zelo rad tudi kuham in mislim, da se v kuhinji odlično znajdem. Najraje pa eksperimentiram z okusi, sestavinami, le redko pogledam kakšen recept. Ob posebnih priložnostih pa rad zavijem tudi v kakšno dobro restavracijo in se pustim razvajati profesionalni kuhi.

Če se dotakneva še priljubljene serije Reka ljubezni, kjer smo vas spremljali tako v prvi kot tudi v drugi sezoni ... verjetno se nam tudi tokrat, v tretji sezoni, obeta vrsta nepredvidljivih situacij?

Res je. Tretja sezona bo poleg zelo zanimivih zapletov in prigod prinesla tudi velike spremembe. Podrobnosti seveda ne bom razkril, da gledalcem ne pokvarim presenečenja, ampak zagotavljam, da bo nova sezona zanimiva in vas gotovo ne bo pustila hladnih. Zapletov, spletk, ljubezni, solz in presenečenj ne bo manjkalo.

V tem času ste dodobra spoznali "svojo izbranko, lepo Ireno". Je težko preklopiti med igro in ljubeznijo, ki vas čaka doma?

Igralstvo je moj poklic, sem igralec, ki igra različne vloge. Če igram Shakespearovega Petruccija, še ne pomeni, da sem tudi v resnici preračunljiv in spletkarski, če igram Hanibala, še ne pomeni, da sem v resnici morilec in kanibal. Tudi Rok je eden od likov, ki so mi bili zaupani, da pripovedujem njihovo zgodbo. Če je Rok zaljubljen v Ireno, to ne pomeni, da je Tadej zaljubljen v Laro. S preklapljanjem med delom in zasebnim življen­jem nimam težav.

Številnim igralcem so na snemanjih najtežji poljubi, pa vam?

Verjetno je igralstvo edina služba na svetu, kjer se lahko brez slabe vesti poljubljaš z veliko dekleti in ti za to še plačajo. Včasih je pri teh intimnih scenah prisotna celotna filmska ekipa s kamerami, včasih pa 500 gledalcev v dvorani, a prizor moraš odigrati intimno in ljubeče. Ampak to je del in izziv našega poklica. Jaz s tovrstnimi prizori nimam težav, tako da pri snemanju in igranju intimnih prizorov nikoli ni bilo treme, napetosti ali nejevolje. To je ključno, da prizor lahko zaživi.

Pred serijo Reka ljubezni vsaj gledalcem niste bili tako znani. Vas danes kaj zmoti, ko se ljudje obračajo za vami?

Ljudje me velikokrat ustavijo, stisnejo roko, prosijo za fotografijo, malo poklepetamo. To pomeni, da so gledalci naše like sprejeli, jih vzljubili, in to je resnično velik kompliment. Sem pa precej bolj zadovoljen, ko ljudje pristopijo do mene, kot če me na skrivaj slikajo in šepetajo.

Glede na to, da se nova sezona priljub­ljene serije začenja ravno ob novem šolskem letu, se morda spomnite svojega prvega šolskega dne? V kakšnem spominu vam je ostal ta dan?

Spomnim se, da sem se prvega šolskega dne veselil že vse poletje. Komaj sem čakal september, ko sem z rumeno rutko okoli vratu ponosno prestopil šolski prag. Najprej smo imeli kratko prireditev, potem so nas starši pospremili v šolske klopi. Razredničarka nas je pozdravila, na hitro smo se spoznali in lahko odšli domov. Spomnim se, kako sem bil razočaran, da se je prvi šolski dan končal tako hitro.

Če se ne motimo, boste proti koncu leta dopolnili 30 let. Pripravljate kakšno posebno praznovanje ob tej priložnosti?

O tem še nisem premišljeval, letošnje leto mineva tako hitro, da me je tridesetka že skoraj prehitela. Gotovo bom praznoval z družino in najbližjimi prijatelji, morda res naredim tudi veliko zabavo. To se bo treba počasi odločiti.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografiji: Tomo Jeseničnik, Ksaver Šinkar