Tadej Toš: Tudi on poprime za likalnik

Vir: Lea
2. 5. 2011

Priljubljen voditelj in igralec Tadej Toš je v družini pravi moški. Čeprav za njegovo udobje večinoma poskrbi žena Dora, tudi sam rad poprime za kakšno gospodinjsko delo.

“Hišna opravila niso samo za ženske, so za vse, ki živijo v hiši. Vsi se pač moramo zavedati, da živimo v njej, in biti do nje in vseh stanovalcev obzirni. Sodobni moški mora prav tako poprijeti za kakšno gospodinjsko delo, in prav je tako. Jaz na primer vsak dan pomijem posodo, ki se je res nabere, in nič nimam proti temu opravilu. Včasih me celo pomirja,” nam še zaupa Tadej.

‘Spuca’ tudi stranišče!

“Dokler nisem imel družine, sem za pranje posode, pralni stroj in likalnik poskrbel absolutno sam. Moja hiša je bila v odličnem stanju v vsakem trenutku, ko je kdo stopil vanjo. Potem je prišla družina in stvari smo si med seboj porazdelili, ker imamo pač druge obveznosti. Za pralni stroj še vedno brez težav poskrbim, kadar je treba. Z likanjem je pa tako: odkar nas je več pri hiši in se nabere veliko oblačil, smo količino likanja precej omejili. Likamo samo tisto kar je res potrebno. Od žene absolutno ne zahtevam, da bi mi likala srajce, če bi jih želel vsak dan nositi. Za to skrbim sam,” doda Tadej. Med vsemi gospodinjskimi deli si nekateri najdejo različne izgovore, s katerimi se izmaknejo najbolj neprijetnim opravilom. “Kaj bi to bilo? Čiščenje stranišča? Ni mi neprijetno. Rad imam čisto stranišče in ga tudi brez težav očistim, če vem, da žena med tem kuha dobro kosilo.” (smeh)