Tadeja Ornik in Boris Grubar: Sanjska poroka v Europarku

Tadeja Ornik in Boris Grubar: Sanjska poroka v Europarku (foto: Bojan Mihelič) Bojan Mihelič
Vir: Lady
8. 6. 2017

Sredi maja se je v nakupovalnem središču Europark zgodila prva velika sanjska poroka. Večno zvestobo sta si pred domačimi in vsemi obiskovalci nakupovalnega središča Europark obljubila Tadeja Ornik in Boris Grubar.

Par je s svojo ljubeznijo prepričal tako javnost kot žirijo, ki so jo sestavljali center managerka Simona Mandl, priljubljeni Dejan Zavec, psihoterapevtka dr. Veronika Podgoršek ter koreografinja in stilistka Ana Žvorc.

"V nakupovalna središča ne zahajava nič pogosteje kot drugi potrošniki. Europark nama je všeč, tam na enem mestu najdeva večino stvari, ki jih potrebujeva, prav tako pa je v Europarku nekaj najinih priljubljenih trgovin," sta nam zaupala Tadeja in Boris, ki sta do zadnjega dne odlašala s prijavo na sanjsko poroko.

"To so življenjske odločitve in ob takih odločitvah si rada vzameva več časa za razmislek ter skupaj pretehtava dobre in slabe strani svojih odločitev. Ne, nisva pričakovala, da bova izbrana, sva si pa tak razplet po tihem želela."

Njuno odločitev so seveda podprli njuni prijatelji, dobila pa sta prav tako veliko glasov, ki so odločali o njuni zmagi. "Ob strani so nama stali domači in sorodniki ter prijatelji, saj so vedeli, kaj naju je spodbudilo k taki odločitvi. To ni bila javna prepoznavnost, ampak želja po tem, da se poročiva tako, da bodo z nama pomembni ljudje, kar pa sicer v tem trenutku ne bi bilo mogoče. Starši so bili poroki zelo naklonjeni, podpirali so najino odločitev o sodelovanju v Europarkovi sanjski poroki. Hkrati so naju dobronamerno opozarjali, da morava biti pripravljena na stvari, ki jih s seboj prinese javna poroka. Za prijatelje pa je bilo vse skupaj pozitivno presenečenje in so nama z veseljem pomagali do končnega cilja."

Poroka

Njun najlepši dan je minil kot v pravljici, razlagata Tadeja in Boris. "Bila sva v veselem pričakovanju najinega dne. Za nekatere stvari sva vedela, da bodo potekale brez težav, zaradi drugih so morda živci malo bolj delali. Obveznosti pa ni bilo nič kaj več kot pri običajni poroki, le odgovarjanje na vprašanja novinarjev po civilnem obredu (smeh)," dodata.

"Priprave so potekale dokaj mirno zaradi dobrega sodelovanja z Europarkovo ekipo. Ves čas sva se trudila poslušati in slišati drug drugega in svoje občutke ter jih nato uskladiti z željami Europarka. Počutila sva se dobro, ker sva vedela, da je ta odločitev prava, čutila pa sva tudi vznemirjenje, kar je najbrž logično, saj gre za življenjski dogodek," povesta.

In seveda ni manjkalo zanimivih trenutkov, s katerimi sta obogatila svoje spomine. "Zagotovo je bilo to spoznavanja novih ljudi, pri čemer ni bilo slabih izkušenj. Posebno veselje je bila organizacija cerkvenega obreda, v katerega sva lahko vključila prijatelje in animatorje, ki so pripravili nadvse čustven in oseben obred. Za to jim bova večno hvaležna in se bova teh trenutkov večno spominjala s posebnim veseljem. Poročil naju je duhovnik, ki naju zelo dobro pozna; sodelovali so animatorji – najini prijatelji, ki so odlično odpeli pesmi in tudi sicer pripravili mašo, cerkev pa sta okrasila najina prijatelja, ki svoje delo zares obvladata."

Dober zakon

Tudi Tadeja in Boris se zavedata, da ju čaka skupna življenjska pot in zakon, ki ga je treba nenehno negovati. "Skrivnost dobrega zakona je v pogovoru in tam mora biti več poslušanja kot govorjenja. Vsaj za žensko. (smeh) Treba je znati prisluhniti in slišati drugega – tudi tisto, kar je povedano med vrsticami. Izogibati se je treba obsojanju ter bolj ljubiti kot za vsako ceno razumeti. Poleg pogovora so potrebni tudi zaupanje, iskrenost, vera in upanje," še dodata.

MIMA