Tadeja Ternar in Miša Margan Kocbek želita obdarovati socialno šibke

Tadeja Ternar in Miša Margan Kocbek želita obdarovati socialno šibke (foto: Aleš Kocbek) Aleš Kocbek
Vir: Lady
30. 12. 2016

Praznično vzdušje nas je že prevzelo in številni se že pripravljajo na božični večer, ko bodo zbrani s svojo družino. Tudi lepotica Tadeja Ternar je pripravila vse potrebno, da bo praznovanje čim lepše.

Tadeja ima polne roke dela in trenutno se z agencijo Glamm models, ki jo vodi skupaj z dolgoletno prijateljico Mišo Margan Kocbek, pripravlja na veliko modno revijo, ki jo bodo imeli v Murski Soboti. "Skupaj z modnim oblikovalcem Alešem Černijem pripravljamo božično pravljico v hotelu Diana, kjer bodo nastopili naši modeli v njegovih unikatnih in ročno izdelanih kreacijah. Kar nekaj dogodkov smo že izpeljali v okviru naše nove agencije in veseli smo, da se stvari tako odvijajo," je povedala Tadeja, ki je nedavno skupaj z Mišo sodelovala tudi na izboru Miss Ljubljane.

"Končno se projekt Miss Slovenije vrača v takšni luči, kot smo ga poznali, in Glamm prevzema v tem projektu tudi del svoje vloge. Tekmovalke smo namreč pripravljali na modne izhode in jim pokazali, kako naj se predstavijo na odru. Vesela sem, da se je projekt zastavil drugače in da se predstavlja na višjem nivoju. Velik poudarek je na tem, da bodo lepotice predstavljale Slovenijo, slovenske izdelke, slovenske pokrovitelje, slovenske oblikovalce, domače glasbenike, avtorje, slovensko podjetništvo, sam slovenski turizem in tudi določene blagovne znamke, ki so v projektu, bodo slovenska podjetja, torej slovenske blagovne znamke. Miss Slovenije je predstavnica vsega tega in tudi sama sem pred leti imela to poslanstvo. Zelo dobro je, da se v projekt znova vračajo regijski izbori, da se miss znova približa ljudem kot prepoznavnost znamk, poslovnih partnerjev, ki jih poznajo in izhajajo iz našega domačega okolja. Naslednji regijski izbor bo tako Miss Štajerske v Šentilju, Miss Gorenjske, Miss Primorske in Miss Dolenjske. Sva se pa z organizatorico Jelko Verk pogovarjali, da bi bilo odlično zadevo izpeljati tudi v Prekmurju. Ko sem pred leti sama tekmovala, izbora v Prekmurju ni bilo in sem takrat zmagala v Mariboru. Zato bi bila Miss Prekmurja zelo lepa pridobitev tudi za našo nekoliko bolj zapostavljeno SV-regijo," je še dodala Tadeja.

Obdarovanja

Tadeja in Miša imata ob agenciji Glamm models še obe svoje drugo delo. Tadeja že več let uspešno vodi svoj športni center v Radencih, Miša pa pomaga svojemu možu, priznanemu oljarju. V letošnjih praznikih bosta poskrbeli, da bodo pod njunima smrekicama nekoliko drugačna darilca. "Odločili sva se, da bova čez praznike obdarovali na nekoliko drugačen način. Miša bo obdarila otroke iz socialno ogroženih družin. Skupaj s poslovnimi partnerji, ki nas spremljajo v modnih projektih, bodo del sredstev namenili za otroke, oblačila in obutev. Jaz pa sem že pripravila pakete, ki jih bova odnesli še v materinske domove za tamkajšnje matere," je še dodala Tadeja. "Zdi se mi pomembno, da v današnji potrošniški mrzlici ne pozabimo na socialni čut in na tiste, ki si ne morejo privoščiti takšnega božiča kot ostali. Na splošno se mi zdi, da je vse to, kar nas obdaja, šlo nekoliko iz vseh okvirov. Trgovci ti na vsakem koraku ponujajo izdelke za darila, ki so veliko precenjena. Pa tudi otroci so precej razvajeni in imajo vsega preveč. Miša, recimo, celo leto zbira oblačila za otroke, ki jih enkrat letno razvozi na različne lokacije, ali pa skrbi za mladinske domove. Veliko prošenj pa dobita tudi z možem v oljarno in poskušata pomagati, kolikor le lahko," je povedala Tadeja.

"Tudi sama veliko oblačil podarim in sledim načelu, da za vsako novo obleko, ki jo prinesem domov, eno podarim dalje," je še dodala Tadeja. V namen majhne pozornosti in obdarovanja so nastale tudi darilne čestitke oz. kartice, ki jih bosta Tadeja in Miša pošiljali svojim prijateljem. "Namesto daril sva jim letos pripravili lepe čestitke. Fotograf Aleš Kocbek je poskrbel, da sva videti odlično, za prostor in praznično dekoracijo pa so poskrbeli v trgovini Mömax, kjer sva si izbrali praznično dnevno sobo, oblekli pa so naju v trgovini Touch of fashion iz Murske Sobote," je še povedala Tadeja.

A. K.