Tadeja Ternar je čuvala prijateljičino psičko

5. 7. 2015

Nekdanja miss Slovenije Tadeja Ternar obožuje živali. Doma ima žal samo muco, že nekaj časa pa si želi tudi psa. Ker pa se zaveda, da je to velika odgovornost, z nakupom še odlaša.

"Za žival moraš imeti veliko časa, česar pa se ljudje pogosto ne zavedajo. Nabavijo si živali, ki potrebujejo veliko gibanja in pozornosti, končajo pa zaprte v stanovanjih. Drugače je pri mucah, ki so bolj samostojne in samosvoje," doda. Tadeja ima namreč doma 14 let staro muco. "Naši Elli se nič več ne ljubi. Najraje poležava kje v senci na hladnem in glede na to, da je nikoli ni, ko bi se ti z njo pocrkljal, sploh nimamo občutka, da jo imamo pri hiši," pove v smehu. Zato si Tadeja za crkljanje izposoja kar prijateljičino psičko.

"Če bi imela psa, bi imela ali višavskega terierčka ali pa kakšnega večjega. Žal pa vem, da so za vsakega psa življenjske zahteve drugačne. Pred kratkim smo bili vsi na poroki moje prijateljice in psička Ajša je žal morala ostati doma. Da smo ji olajšali delo, smo se dogovorili, da je vsak izmed nas na dve uri šel do psičke in jo peljal na sprehod. Glede na to, da me psička pozna že deset let, je bilo lahko, saj mi je takoj prihitela v objem," še doda Tadeja.

Značke: Tadeja Ternar