Tadeja Ternar: Misica je ena od najlepših Slovenk

Tadeja Ternar: Misica je ena od najlepših Slovenk (foto: Natalija Jelušič Babič) Natalija Jelušič Babič
Vir: Lady
30. 7. 2016

Nekdanja miss Slovenije Tadeja Ternar že vrsto let uspešno pluje v poslovnih vodah. Lepotica, ki je dobila naziv leta 2007 pri rosnih osemnajstih letih in ga nosila kar dve leti zapored, je zagotovo ena od najbolj prodornih lepotic, ki so znale unovčiti krono vse do danes. Nedavno pa so jo na kanalu YouTube razglasili za eno od desetih najlepših Slovenk.

Tadeja že nekaj let uspešno vodi svoje podjetje, T&T center v Radencih. Ne samo, da je lepa, dokazuje se tudi v podjetniških vodah.

"Danes vodenje podjetja ni enostavno. Sploh če v te vode zajadraš popolnoma sam in brez izkušenj," doda Tadeja. "Sama sem ustanovila podjetje pred nekaj leti in se podala ob manekenskih izkušnjah še v podjetniške vode. Kot podjetnica se srečujem s številnimi birokratskimi zadevami, delom na terenu in strankami. Vsi, ki to poznajo, vedo, da to ni lahek posel. Veliko lažje bi mi bilo, da bi se po končanem študiju zaposlila v kateri od javnih uprav. Kdor ne skusi podjetništva, ne ve, kaj pomeni skrbeti za lastne prispevke in vse dajatve, ki ti jih nalaga država," še doda. Ampak kljub vsemu Tadeja ne tarna, zato je spre-jela tudi nove izzive in skupaj z dolgoletno prijateljico Mišo Margan Kocbek ustanovila Glamm models. "V okviru svojega T&T centra sem že imela svojo manekensko šolo, ki so jo obiskovali modeli v Murski Soboti. Zdaj se povezujemo z Glamm models in odločili smo se, da se združimo. Z Mišo sodelujeva že vrsto let in skupaj smo naredili že številne projekte. Zdaj pa je nastal Glamm models in odločili smo se, da bomo skupaj še močnejši. Prav takega povezovanja nam v Sloveniji primanjkuje, kajti le če se povežemo, smo lahko uspešnejši. Če bi ta miselnost prišla v podzavest Slovencev, bi lahko veliko več dosegli kot zdaj, ko se vsak bori na svojem bregu," še doda Tadeja.

Predstavitev

Jeseni bo tako v Murski Soboti, Mariboru in Ljubljani zaživela nova agencija Glamm models, ki bo skrbela za bodoče mo-dele. "V začetku julija smo imeli veliko predstavitev na Glavnem trgu v Mariboru, kjer smo priredili veliko modno revijo in se uradno predstavili. Čaka nas težka naloga, saj nas modeli pod tem imenom še ne poznajo. Mnogi nam sicer že pišejo in se veselijo jeseni, mi pa pospešeno pripravljamo kakovosten program. Naš cilj ne bo samo izvajanje modnih revij, ampak tudi celostno šolanje modelov. Od tega, da se bodo dekleta naučila pravilne hoje, drže in javnega nastopanja, da bodo spoznala tudi hostesno delo, do tega, da bomo imeli številne delavnice, kjer bomo gostili znana imena z različnih področij. Vse pa bo povezano z modo, lepoto, zdravim načinom življenja in javnim nastopanjem. Z nami bodo Andrej Milutinovič (osebni trener), Maša Merc (miss Slovenije 2000), Lana Mahnič Jekoš (miss Slovenije 2010), Aleš Černi (modni oblikovalec), Jana Krajnc (uredi.se), Natalija Jelušič Babič (fotografinja), Gordana Grandošek Whiddon (plesalka), Nataša Maučec (lepotna strokovnjakinja), Miša Zečevič (plesalka), Mateja Naberšnik (mojstrica ličenja), Katja Grabrovec (direktorica podjetja Novelus) in še številni drugi. Več o programu in gostujočih predavateljih lahko najdete na naši FB strani in spletni strani www.glamm-models.com."

Tekst: Mihaela M. Kocbek
Foto: Natalija Jelušič Babič