Tadeja Ternar: Moji otroci bodo imeli grška imena

Vir: Story
7. 2. 2009
Tadeja Ternar, miss Slovenije z najdaljšim stažem, gre po stopinjah uspešnih slovenskih manekenk v tujini. Med prvim mandatom je izpolnila vse potrebne obveznosti, nepričakovano podaljšani naziv najlepše pa je le še sladek obliž za nadaljnje osebne kot tudi poslovne načrte.

Neštete modne revije, dobrodelne prireditve, družabni dogodki … S tem je Tadeja pridobila prepotrebne izkušnje in poznanstva. A njene prave sanje se začnejo pri zgodbi s priznano francosko blagovno znamko Kenzo. Opazili so jo na modnem dogodku v ljubljanskem Emporiumu, jo povabili v Pariz, tam pa je postala njihov model.

“To je bila zame res prelomnica. Čeprav sem si na začetku želela kar domov. Letalo pristane v Parizu, tam te čaka voznik, ki te odpelje v agencijo, kjer dobiš zemljevid in vsa navodila. Šofer te nato odpelje do stanovanja in potem … si prepuščen samemu sebi,” v smehu pripoveduje Beltinčanka, ki je imela srečo, saj ji je v prvih dneh veliko pomagala sostanovalka Gorana, s katero sta se zelo hitro spoprijateljili.

“Gorana namreč preživi tri do štiri mesece letno v francoski prestolnici in že vse obvlada. No, tudi mene je hitro vpeljala. Moj dan je bil precej preprost. Ob sedmih zjutraj vstaneš, s podzemno odideš na sedež in tam potem ves dan strankam predstavljaš oblačila v tako imenovanih ‘show roomih’. S celotno Kenzovo ekipo je užitek delati. Z vodilnimi smo velikokrat skupaj zajtrkovali, kosili, bili smo kot družinica.”

Ob prvem obisku bi Tadeja lahko ostala veliko dlje, a si je raje privoščila zaslužene počitnice. V januarju se h Kenzovi ‘družinici’ vrača za dlje časa. “Komaj čakam, da znova vidim Gorano, poleg tega pa bom čas, ko ne bom delala za Kenzo, izkoristila še za druge kastinge in ponudbe.

Že ob mojem prvem obisku v Parizu so mi ponudili delo v Dubaju in Koreji. Takrat mi ni uspelo, morda bom to uresničila po prihodu iz Pariza,” zaupa simpatična 21-letnica, ki je zamenjala vlogo s svojim partnerjem. Ko je Gregor igral nogomet v tujini, je bila Tadeja doma, zdaj pa je ravno obratno.

“On je tisti, ki me najbolj razume in podpira. Ve, da v Sloveniji ni prave možnosti za uspeh. Da se sicer super živeti, ne pa toliko, da bi si v letu dni zagotovil neki dober finančni zalogaj.”

Slednji pa igra še kako pomembno vlogo, saj se misica že danes vidi v materinski vlogi. “To me drži že zelo dolgo. Od nekdaj imam rada otroke. Če trenutno ne bi bila v manekenstvu in karieri, bi zagotovo imela otroka. Kaj je lepšega, kot mlada mamica, zakaj bi čakala, da se postaram. Kakšno leto bom še pridno nabirala kapital, oba z Gregorjem tudi kar precej varčujeva, saj sva za svoja leta dovolj pametna in ne razsipavava z denarjem. Potem pa bo tudi miss imela svojega otročička,” pravi nasmejana lepotička, ki jo obenem vleče tudi v Monako.

“Stvari čez lužo me ne zanimajo, Evropa je zame Amerika. Morda se mi je vse zunaj Evrope zamerilo zaradi Kitajske.” Tako ji je tudi vseeno, ali bo z Gregorjem ustvarila družino doma ali v kakšni drugi evropski prestolnici. Morda celo v Grčiji, saj že zdaj ve, da bo imena za svoje otroke črpala iz grške mitologije.

BOGATEJŠE ŽIVLJENJE ZUNAJ
Zaslužek v tujini se ne more primerjati s tistim doma
“Obstajajo res velike razlike. Čeprav mi 70 odstotkov zaslužka pobere agencija, vseeno v tistih 30 odstotkih ostane precej denarja. Za lažjo predstavo: če seštejem vse modne revije v Sloveniji, ki sem jih delala vse leto, znesek ne nanese toliko, kot sem zaslužila v dobrih 14 dneh pri Kenzu v Parizu.”


Napisal Domen Mavrič
Vodja snemanja Irena Lušičić
Fotografije Fulvio Grissoni, Grega Gulin in osebni arhiv
Stilistka Tina Curk
Ličenje Tina Fabijan, vodja umetnikov ličenja za Max Factor
Pričeska Matjaž za Mič Styling
Zahvala trgovini Natuzzi, Rezidenca

Značke: Tadeja Ternar

Nova Story že v prodaji

Story