Tadeja Ternar: O podjetniških uspehih in manekenski šoli

Tadeja Ternar: O podjetniških uspehih in manekenski šoli (foto: Aleš Kocbek) Aleš Kocbek
Vir: Story
20. 8. 2017

Nekdanja miss Slovenije Tadeja Ternar že nekaj let dokazuje, da se s trudom in delom lahko doseže marsikaj in še več. 

Ob tem, da je uspešna podjetnica, ki vodi svoj športni center, pa že vrsto let uspešno deluje na področju mode in vodi eno od večjih modnih agencij na severovzhodnem delu Slovenije.

Story: Tadeja, letos praznujete 10 let od izbora Miss Slovenije, na katerem ste dobili krono najlepše. Kako se spomnite tega obdobja in kaj vam je prineslo?

Res je, letos mineva deset let od izbora in to je kar dolgo obdobje, ampak glede na to, kaj vse sem doživela, ustvarila, se mi zdi deset let malo. (smeh) Vse izkušnje so bile izjemne in prav zato sem danes takšna, kot sem, močna oseba, ki sledi ciljem in se ne pusti negativnim vplivom. Večkrat v življenju naletimo na ovire, vendar je prav to tisto, kar nas dela močnejše. Veliko novih stvari sem videla in doživela v tujini, kjer sem dobila ideje, kako določene zadeve pripraviti, organizirati na višji ravni, kot smo bili vajeni tega pri nas. Na neki način me je inspirirala in opogumila.

Story: V tujini ste si nabrali kar precej izkušenj. Zakaj ste se vrnili domov?

V manekenstvu delujem od 17. leta. Začela sem na izboru Bernie models, kjer sem pridobila veliko izkušenj, zatem pa sem se odločila tekmovati na izboru za miss Slovenije, kjer sem zmagala. Ta naziv mi je odprl mnogo vrat v svet mode, saj sem med drugim delala v Parizu za priznano blagovno znamko Kenzo, preizkusila sem se tudi v Milanu, kjer sem posnela reklamne kampanje. To delo me je in me še vedno zelo veseli, zdaj pa sem začutila, da bi lahko poslovno žilico izkoristila tudi na drugačen način. Doma sta me čakala drugo delo in druga prihodnost. Mogoče kdaj malo obžalujem, da nisem ostala, ampak nikoli ni prepozno za nove cilje in sanje! Pustim se presenetiti, saj sem človek, ki si nikoli ne zapira vrat ali si postavlja meje. Nikoli ne vemo, kaj nas čaka za vogalom. (smeh)

Story: Zelo mladi ste zajadrali v podjetniške vode in poprijeli za delo. Kako ste se znašli na teh področjih?

Odlično! Je pa pomembno, da v vsem, kar počneš, tudi uživaš. V športnem centru z agencijo Glammodels organiziramo številne modne dogodke na Štajerskem in v Prekmurju. Seveda je pri vsem tem pomembno tudi to, da ob sebi ustvariš krog zanesljivih in dobrih ljudi. Danes je dobro ekipo težko najti, saj opažam, da so ljudje čedalje bolj apatični in nevešči dela. Vedno poudarjam, da je delo pred nami, samo zagrabiti ga je treba. Od posedanja na kavču se ne premaknejo stvari na bolje, vsak ima priložnost spremeniti svoje življenje in od njega je odvisno, kaj bo za to storil!

Story: Ob športnih aktivnostih v teniškem centru ste se lani povezali s prijateljico in ustanovili manekensko šolo Glammodels. Kako se je prijela?

Že od vsega začetka sem si želela imeti agencijo ali manekensko šolo. Veliko sem razmišljala o tem in vedela sem, da bomo skupaj še močnejši. Sama sem vodila manekensko šolo štiri leta, zdaj pa pod okriljem Glammodels nadaljujemo večjo zgodbo v Murski Soboti, Mariboru in od lani v Ljubljani. V Pomurju to področje nekako ni najbolje razvito, zato smo naredili korak naprej. Ne le da ponujamo tečaje za dekleta in fante, ampak tudi mlajše učimo tega, kako javno nastopati, se modno izražati in razvijati svoje motorične sposobnosti. Opažam, da dekleta naredijo veliko za svoj videz, imajo vedno nov make-up, oblačila, ampak vse to je le sledenje trendom. Res si želim, da bi toliko trudila vložila tudi v osebni razvoj. V šoli jih učim predvsem samozavesti in samostojnosti, saj je to izrednega pomena. Rada bi, da postanejo ženske z značajem in dosežejo v življenju cilje, ki so si jih zastavile.

Story: Kakšen potencial skriva Prekmurje?

Severovzhodni del Slovenije je bil že od nekdaj precej zapostavljen. Seveda se različna podjetja in organizacije trudijo, da bi malčkom, šolarjem in otrokom zagotovili različne interesne dejavnosti. A izbira kljub vsemu ni takšna, kot je v velikih mestih. Škoda je vsak zapravljen potencial, ki se skriva v tem delu Slovenije. V Pomurju je veliko punc in fantov, ki želijo delati v svetu mode, vendar nekako ne najdejo načina, kako začeti. V šoli bomo poleg manekenske hoje ponujali tudi različna svetovanja, vse od stilskih do tistih glede lepotnih tekmovanj in modnih revij. Menim, da sem si v nekaj letih v tujini in doma nabrala izkušnje, ki si jih želim deliti z mladimi, ter jim tako pomagati uresničiti sanje. Kljub vsemu pa je Prekmurje posebno in ima svoj čar. Ljudje so drugačni in najdejo se skriti talenti, ki se lahko razvijejo v nekaj posebnega.

Story: Kaj počnete v manekenski šoli?

Manekenska šola ponuja tečaje za dekleta in fante, ženske in moške ter otroke. Ponujamo začetne in nadaljevalne tečaje ter otroško manekensko šolo. Poleg modnih fotografij ter pridobljenega znanja na področju mode in stilskega svetovanja bodo vsi učenci pridobili samozavest za javno nastopanje na modnih revijah. S strokovno ekipo smo dolgo delali za to, da bi bil program dober, zato upam, da nam je uspelo. Jeseni bomo tako znova v treh mestih začeli novo šolsko leto in skrbeli za bodoče modele.

Story: Čeprav ste nosili naziv miss Slovenije leta 2007, ste še vedno zelo aktivni na modnem področju. Se ne naveličate tega dela?

Res je, poleg podjetništva sem še vedno aktivna tudi na modnem področju. Nikoli si nisem zapirala nobenih vrat, ampak poskušam iz vseh izkušenj in priložnosti izluščiti le najboljše. Moda me bo navduševala vse življenje, in če delaš tisto, kar te veseli, je to to! Veliko dela imam v sklopu podjetja T&T, ki ga vodim, ampak vedno najdem čas za dejavnosti ob tistih 'nujnih' opravilih. Vesela sem, da imam odlične zaposlene, ki dobro opravljajo svoje delo, zato lahko jaz delujem tudi na drugih področjih. Prav tako se lahko zanesem na domače, ki mi večkrat priskočijo na pomoč. V zadnjem času smo naredili veliko dobrih projektov, zadnji je bil v okviru zaključka festivala Lent, kjer smo z Glammodels in finalistkami Miss Slovenije pričarali čudovito modno revijo. Res sem vesela, da stvari potekajo tako dobro! Naveličati pa se tega, kar počnem s srcem, ne morem. Saj veste, tisto, kar te osrečuje, te žene in tako je pri meni na modnem kot poslovnem področju.

AV

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story33/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 33/2017

Story 33/2017, od 10. 08. 2017