Tadeja Ternar: Obožuje Barcelono

Vir: Story
10. 1. 2013

Lepotica Tadeja Ternar je ob koncu novega leta pobegnila na krajši oddih v Španijo. Barcelona je njeno priljubljeno mesto, v katerem si želi nekoč celo živeti

"Barcelona je mesto, ki mi ustreza po načinu življenja in tempu dela. Navdušuje me, da je čisto, in to, kako so poskrbeli za mobilnost. Imajo zelo urejene kolesarske in sprehajalne steze. Barcelona spada med do kolesarjev najprijaznejša mesta v Evropi. Pred nekaj leti so uvedli sistem izposoje koles in na več kot 500 točkah za izposojo ponujajo več tisoč koles. Kolo je postalo zelo priljubljen nadomestek sredstev javnega prevoza. Urejenih je tudi več sto kilometrov dolgih kolesarskih stez, ki se raztezajo vzdolž celotne obale," je povedala Tadeja.

"Trenutno tudi v Kataloniji potekajo protesti, saj se prebivalci želijo odcepiti od Španije. Ampak tega turisti ne občutijo. Avtonomna skupnost je zelo dobro razvita in recesije tukaj ni čutiti oziroma se ne pozna ali pa se ljudje s tem ne obremenjujejo. Ta del je zelo razvit in ga kriza ni tako prizadela kot druga mesta v Španiji. Prav zaradi tega si Katalonci tudi želijo samostojnosti," je dodala.

Nova Story že v prodaji

Story