Tadeja Ternar pomaga mladim najstnikom

Tadeja Ternar pomaga mladim najstnikom (foto: Aleš Kocbek) Aleš Kocbek
Vir: Lady
18. 10. 2018

Nekdanja miss Slovenije Tadeja Ternar je zagotovo ena tistih lepotic, ki pušča svoj pečat. 

Tako s svojim delom kot s karizmo. Vrsto let že soustvarja modno dogajanje na severovzhodnem delu Slovenije in skrbi za zdravo samopodobo.Tadeja ima več kot desetletne izkušnje na modnem področju in vse to znanje danes prenaša na mlade. Kot velika zagovornica naravne lepote mladim vliva pozitivno samozavest in podobo. To počne z veliko ekipo, s katero gradi prihodnost mladih.

“V tem času smo pridobili veliko izkušenj in izoblikovali res odlično ekipo! Lahko rečem, da smo sanjsko moštvo. Najprej sem delovala sama v Prekmurju, pred tremi leti pa sva se združili s kolegico Mihaelo Margan in nastala je agencija Glammodels. Ekipi so se pridružili še fotograf Aleš Kocbek, plesna učiteljica Miša Zečevič, koreografinja Cecilija Matul in make up artist Denis Maček. V teh letih smo vzgojili več kot 100 modelov, kar se mi zdi lep dosežek. Poleg manekenske šole prirejamo modne revije, dogodke, snemamo reklame in ustvarjamo različne projekte. Lani smo tako začeli projekt Be yourself, ki spodbuja predvsem mlade, da živijo zdravo in cenijo svoje telo. Želimo jim pokazati, da je naravno najlepše, saj so velikokrat razdvojeni zaradi lepotnih idealov na družbenih omrežjih. V šoli jih učimo, kako pomembni sta samozavest in zdrava samopodoba. Imeti rad sam sebe in živeti polno življenje je nekaj najlepšega, kar lahko človek naredi zase,” meni Tadeja.

Iz majhnih punčk v samozavestna dekleta

Precej let je že od tega, odkar je Tadeja nosila krono najlepše v Sloveniji. Danes je zagotovo ena redkih okronanih lepotic, ki so še tako zelo aktivna v teh vodah.

“Sreča je na strani pogumnih in velikokrat je bil prav pogum tisto, kar me je gnalo naprej. Po več kot desetletju delovanja v modnih vodah in podjetništvu sem bila pogosto pred preizkušnjami, ki so me utrdile. To delo me veseli, in če delaš nekaj z veseljem, je to največja sreča! Žene pa me tudi krasna ekipa, s katero je res užitek delati. Prav zaradi tega že toliko let vodim modno agencijo, ki se je razširila in poimenovala Glammodels. Užitek je delati z mladimi in spremljati njihov razvoj. V šoli imam nekaj modelov, ki so z nami že od vsega začetka, in v osmih letih lahko rečem samo, uau! Iz majhnih punčk so zrasla samozavestna dekleta, ki sledijo svojim ciljem in viziji v življenju. To me res zelo veseli, saj sem velikokrat zgrožena nad nekaterimi mladimi, ki dobesedno propadajo. Mladim je v obdobju najstništva treba pomagati in jih usmerjati, da razvijejo zdravo samopodobo, saj bodo le tako ugotovili, kaj v življenju ima pravo vrednost,” doda Tadeja.

Povezovanja so ključna

Odločilno pri uspehu, meni Tadeja, je povezovanje in prav to ji je uspelo z dolgoletno prijateljico in kolegico Mihaelo Margan Kocbek. Skupaj sta se z agencijo Glammodels povezali še s projektom Miss Slovenije.

“Številni pravijo, da se takšne kombinacije ne obnesejo. A se. Rada imam red in točnost, zato nikoli nisem imela težav s tem. Moji prijatelji so krasni ljudje in imajo podobne vrednote kot jaz, zato se lahko posel in prijateljstvo dobro obneseta. Mihaela je zelo natančna, korektna in zanesljiva tako v poslu kot tudi v zasebnem življenju, zato ni možnosti, da bi zadeve šle v napačno smer. Na začetku je treba stvari razdelati, če vemo, kdo, kje, kaj in zakaj, ni nobenih težav. Sama vložim veliko energije v to, da bi sodelovali z ljudmi na različnih področjih. Žal smo Slovenci res nekoliko čudni … ne le glede sodelovanja, temveč tudi glede plačilne discipline in korektnosti. Trenutno živimo v kaosu, v katerem so ljudje izgubljeni in zmedeni. Opažam, da včasih ne premorejo osnov poslovanja, kot je npr. točnost glede sestankov ali usklajevanje terminov. Mislim, da je kriza mimo, zato: zbudimo se! Prav ta povezovanja so se nato razširila in obrodila še nadaljnje sadove. Tako smo se povezali še z izborom Miss Slovenije, kar se je izkazalo kot zelo dobro. Dekleta si v kratkem času pridobijo veliko koristnih izkušenj, zato je po izboru z njimi lažje delati. Pridobijo znanja na modni brvi, naučijo se javno nastopati in pridobijo samozavest. Mi pa jim nato ponudimo še dodatno delo, ki je povezano z modo in lepoto,” še pojasni Tadeja.

Besedilo: Z.M. // Fotografije: Aleš Kocbek