Tadeja Ternar spodbuja razvoj Pomurja

9. 1. 2016

Podjetnica Tadeja Ternar, ki je svojo pot začela kot miss Slovenije 2007, že nekaj let uspešno deluje na območju Pomurja.

"SV del Slovenije je še vedno najbolj kritičen. Številna podjetja so šla v stečaj, številni delavci so ostali na cesti. Zato je zelo spodbudno, ko se odprejo nova delovna mesta v podjetjih, ki imajo vizijo." Sama zato aktivno sodeluje pri blagovni znamki Puppa Fashion, ki je zaživela v Murski Soboti.

"Modne kreacije Puppe nastajajo v oblikovalski zasnovi Valerije Balažic, diplomantke tekstilnega dizajna na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru, in s pomočjo izkušenih in odličnih šivilj, ki so zaradi zloma Mure ostale brez služb. Idejna zasnova celotnega koncepta Puppe je nastala s trudom in po premisleku Tomaža Šiftarja, menedžerja Regionalnega sklada dela za Pomurje (RSDP). Ustanova je namenjena identifikaciji in razvoju projektnih idej, ki bi lahko pripomogle k celostnemu razvoju pomurske regije. Začeli so s predelavo in recikliranjem tekstilij ter v ta namen prek Ministrstva RS za delo, družino in socialne zadeve dobili sredstva Evropskega socialnega sklada za projekt s področja socialnega podjetništva. Kmalu nameravajo ustanoviti tudi socialno podjetje, ki bo od RSD za Pomurje prevzelo skrb za razvoj in proizvodnjo oblačil. Vsa oblačila so izdelana ročno in v omejenih količinah največ 50 kosov."

Značke: Tadeja Ternar